Безплатна доставка над 119лв

Шато Барейре От-Медок 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3827

Това е вторият етикет на шатото и е в чест на сфинксовете, които пазят Château Barreyres от 1833 г. насам. Легендата за тези мистериозни, грациозни същества е отразена в чувствения вкус на виното La Griffe de Barreyres. 

Интензивен карминен цвят. Носът, в който преобладават нотките на тъмни плодове, предлага приятна, плодова комплексност с фини акценти на какао. Виното предлага фини, кадифени танини и плътно тяло. Като цяло La Griffe de Barreyres разкрива характерен баланс, запазвайки силата си.

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Танини
  • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

  • Кафе Кафе
  • Къпини Къпини
  • Шоколад Шоколад

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

  • Червени меса Червени меса
  • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
  • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Château Barreyres

Château Barreyres

Наричат Château Barreyres бижуто на Медок, в Бордо. Великолепно имение с вдъхновяващи лозя, престижно шато, непреходни традиции и селекция от елегантни вина, едни от най-добрите вина от Медок, всичко това е Шато Барейре. Прецизно, устойчиво лозарство и винарство под вечния поглед на митологични статуи, които украсяват мястото. Имение, което въплъщава непреходен дух и френски начин на живот.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю