Безплатна доставка над 119 лв.

Малбек Мараш 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5869

Лозето е 16 годишно, намира се в местността Афтане/землище Андонов Бозалък, село Недялско. Виното отлежава 24 месеца в френски и американски барици. Интензивен цвят на зряла черна череша с интригуващ нос на къпина, сух риган и черен шоколад. Впечатляващ послевкус на зрели горски плодове. Съчетава се добре с леки червени и бели меса,овкусени с непикантни сосове,гриловани зеленчуци, паста, пица.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Малбек

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Подправки Подправки
 • Шоколад Шоколад

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Домейн Мараш

Домейн Мараш

Винарска изба МАРАШ е винарна от ново поколение изградена в гр. Стралджа и носи името на едноименен проход в Стара планина и местност в непосредствена близост. Всички вина, които се произвеждат в МАРАШ са от собствени лозови масиви от 500 дка, където са застъпени, както бели сортове, като – Мускат О’тонел, Траминер, Шардоне, Совиньон Блан, Вионие, Семийон, така и червените – Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пети Вердо, Сира, Малбек, Пино Ноар и Аликант Буше. За да се постигне най-високо качество, добивите на грозде са контролирани, а беритбата и подборът се извършват ръчно. Прилагат се технологии, които щадят гроздето и виното, за да се запазят в най-висока степен плодовият характер и сортовите аромати.Макар и сравнително млада, избата има вече 4 търговски марки, под които се представят нейните вина – MARASH, LENEA, QUATTRO, HEDERA.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Малбек

Малбек

Малко известен факт за Малбек е, че това е типичен за Бордо сорт, но почти изчезнал в родината си и станал световноизвестен благодарение на втората си родина - Аржентина. Най-общо казано, типичните вина от френския малбек се характеризират като по-танинови, груби и плътни, докато представителите от Аржентина са по-богати, наситени, сочни и мармаладени. И от двете страни на океана обаче малбек отлежава в дъб, което повлиява комплексността на структурата му и повишава потенциала за отлежаване.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю