1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Пино Ноар
 6. Домен Конфюрон-Коттидо, Нюи-Сен-Жорж

Домен Конфюрон-Коттидо, Нюи-Сен-Жорж 2011

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1151

Лозовите масиви са на възраст от 80 години, което спомага за производството на изключително качествен и концентриран плод. Виното има сочни танини, гарнирани с аромат на зрели червени плодове.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ядки Ядки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Бели меса Бели меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домен Конфюрон Коттидо

Домен Конфюрон Коттидо

Братята Yves и Jean-Pierre Confuron и до днес стриктно се придържат към установените още в 17ти век традиции в историческия Domaine Confuron-Cotetidot - нещо, с което със сигурност предците им биха се гордяли. Семейство Confuron винаги е подбирало и размножавало лозя, за да си гарантират най-високо качество на растителния материал - и дори имат разновидност на Пино, кръстен на тях - „Пино Конфурон“. Домейнът притежава няколко лозя Grands Cru, както и два хектара от небезизвестната апелация Vosne Romanée Premier Cru 'Les Suchots' - всичко общо около 12 хектара лозя. Може би най-отличителното за тях е, че лозите им никога не са виждали химически препарати против плевели - вече 3 века те се отглеждат органично, въпреки че Конфюрон не са сертифицирани официално. Друг характерен момент за този производител е, че реколтата винаги се бере по-късно в сравнение с повечето им съседи - Конфюрон твърдят, че по този начин си осигуряват напълно узрели чепки, което за тях е важно, тъй като при тях се ферментира на цели гроздове. Виното минава през продължително отлежаване до 2 години при използване на стари и нови дъбови бъчви (до 10-20% в трапезните вина и до 50% в Grand Cru) и се бутилира нефилтрирано. Вината на Домейн Конфюрон Коттидо се отличават с невероятна ароматна интензивност, пикантни плодове и елегантна минералност от техните изключителни тероари. Често имат наситен цвят и са богато концентрирани, което им помага в отлежаването - те стареят наистина блестящо!

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю