Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
Просеко 1821 Зонин 0.375 мл.

Просеко 1821 Зонин 0.375 мл.

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2909

Светъл сламеножълт цвят, фин, деликатен, перлен оттенък. Атрактивно интензивен нос, много плодов и ароматен с нотки на глициния и ябълки. Много добре балансирано тяло, с изключително деликатни нотки на бадем, типични за сорта Глера.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Глера

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Бадем Бадем
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Зонин

Зонин

Каса Виникола Зонин е един от най-важните частни винопроизводители в Италия, а и в света изобщо. Каса Виникола Зонин дистрибутира и продава тихите и пенливи вина с бранда Зонин, както и вината от останалите девет естейта на семейството. Вдъхновен от принципа „всеки регион има своите традиции, всеки регион има своите вина“, Джани Зонин селектира, от 1960 насам, изключителни тероари, днес наброяващи общо 2000 хектара лозя, контролирани от екип от 32 енолози и агрономи. Те съставляват девет естейта, ра зположени в седем от най-добрите региона за винопроизводство в Италия, както и в САЩ, лозята Барбърсвил във Вирджиния. Различни производствени райони, всеки със своя специфичен тероар и особености по отношение на климата и морфологията, опитът и професионализма на нашите агрономи и енолози и изборът на динамични бизнес стратегии: това са най-важните ценности, върху които е изградена философията на компанията. Зонин се свързва с отглеждането на лозя и производството на вино още от 1821 насам, но през 1921 започва същинската революция: Комендатор Доменико Зонин решава да развива земите и лозята на семейството, създавайки по този начин Каса Виникола Зонин. Джани Зонин е също така и пионер на най-висококачественото лозарство на Източното Крайбрежие на САЩ. През 1976, той закупува Барбърсвил естейт и така реализира мечтата на американския президент Томас Джеферсън, който винаги твърдял, че Вирджиния има потенциала да произвежда вина от световна класа. През 2008 Джани Зонин отпразнува Златна Сватба с виното: през тези 50 реколти се оформи проект, който има малко аналози в Европа.

Всички от този производител
Венето

Венето

Вината от Венето са многолики и необятни като самия него. Венето е по-малък регион от Пиемонт, Тоскана, Сицилия, Пулия, но произвежда повече вино от всеки от тях. Невероятен факт, който всъщност лесно може да бъде разбран, като споменем, кои са вината, които се произвеждат тук - Амароне, Валполичела, Соаве и - разбира се - Просеко. Все имена, добили световно признание, особено в последните десетилетия на 20ти век, когато италианското вино все повече започва да печели слава по света. Невероятното разнообразие на тероар и релеф, сортове и оптимални климатични условия са предпоставка и за многоликото представяне на Венето на винената сцена - от сухи, бели вина, до пенливото лятно изкушение, от леките червени и непретенциозни вина от Валполичела до плътните и наситени амароне и речото. Почти цялата гама на винопроизводството е представена тук, а като добавим и наситените с история градове - притегателната сила на Венето става още по-осезаема и могъща.

Всички вина от този регион
Глера

Глера

Glera е сортът грозде, от който се прави Prosecco, неповторимото пенливо вино, носещо италианския дух в себе си и завладяло света с лекия си и непретенциозен поглед към света. Отглежда се от стотици години в регионите Венето и Фриули и на практика почти всяко вино, произведено от Glera, почти винаги е или frizzante (газирано), или spumante (напълно пенливо). Къснозреещ сорт с висока естествена киселинност, сравително неутрален вкус - характеристики, които го правят идеален за производство на пенливи вина. Полученото вино има леко тяло и е с ниско съдържание на алкохол - една чудесна освежаваща лятна напитка.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю