Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Совиньон
 6. Росалеа Каберне совиньон Writer's Wine
Росалеа Каберне совиньон Writer's Wine

Росалеа Каберне совиньон Writer's Wine 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4092

По меките хълмове на Сакар планина, недалеч от гр. Харманли, при надморска височина 130 м, върху канелени и сиви горски почви, се намират лозята на Росалеа с Каберне Совиньон. Гроздето е брано в периода в края на септември, началото на октомври. Ферментацията е протекла в 4 малки съдове с вместимост от 500 и 750 литра, с ръчно потапяне на шапката и обливане.

Перлата във финалния бленд е Кабернето от тяхното “био” лозе.

При източването на виното след приключване на алкохолната ферментация и пресоване на твърдите части в кошова преса, самотокът е отделен от пресовите фракции и само той влиза във финалния бленд на виното. Малолактичната ферментация е протекла в бъчви и отлежаването на вината в тях продължава 10 месеца.

Великолепно Каберне с потенциал за стареене в бутилка. Отлично ще се съчетае със стек на скара.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Канела Канела
 • Касис Касис
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Росалеа

Росалеа

По нежните хълмове на Сакар планина, недалеч от гр. Харманли, при надморска височина от 130м, върху канелени и сиви горски почви, Росалеа отглеждат своите Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю