1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Росо Купаж "Файе", Алто Адидже

Росо Купаж "Файе", Алто Адидже 2012

Изчерпана наличност
Арт.№ 0257

Едно от водещите вина на изба Pojer e Sandri - купаж, в който 50% се заемат от Каберне Совиньон, а останалото количество сортове варира в зависимост от реколтите. В качеството си на резерва, виното отлежава около една година във френски дъбови бъчви.

Алк. 13.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Касис Касис
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Бели меса Бели меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Пойер е Сандри

Пойер е Сандри

Pojer e Sandri се намира до алпийското село Faedo между река Adige и долината Cembra в северна Италия, район Trentino. Fiorentino Sandri наследява през 1975 лозята. Заедно с винаря Mario Pojer, решават да докажат, независимо от общоприетите мнения, че този район може да произвежда висока класа вина. Още с първата си реколта, тяхното Müller Thurgau, свежо, леко и ароматно бяло, сухо вино, печели изключителен успех. Pojer & Sandri са всепризнати пионери в италианското винопроизводство. Те първи в Италия правят Chardonnay и Sauvignon Blanc в област Trentino. Работят с университети и производители на оборудване за непрекъснато усъвършенстване на производството. В момента тестват миене на току-що обраното грозде с цел подобряване качеството на ферментацията. Pojer e Sandri предлагат голям избор от вина и са винаги готови да експериментират с нови. Важното е, че всички са изключително интересни, изненадващи и привличащи.

Всички от този производител
Алто Адидже

Алто Адидже

Alto Adige (или Sudtirol за немскоговорящите две трети от жителите му) е разположен в Северна Италия и граничи с Венето на изток, Ломбардия на запад и регион Тирол на Австрия на север. Простирайки се до 47 градуса северна ширина и надморска височина над 3050 метра, Алто Адидже е регион с топографски и климатични крайности. Основните лозарски зони в региона следват долината на река Адидже от Мерано на север до Трентино на юг и са засадени както в дъното на долината, така и по склоновете й, много от които са невероятно стръмни. Повечето вина от този регион, се произвеждат от кооперации, които поради необходимостта от ефективност при прибиране на реколтата, винопроизводството и търговията са станали известни с постоянно качество и надеждно количество. В днешно време се наблюдава тенденция към нарастване на броя на независимите производители, които също печелят добро име. Доминиращите местни сортове са червените Schiava и Lagrein, като най-разпространеният е Schiava (Vernatsch на немски), който прави вино със средно тяло, ниски нива на алкохол и танин и често се смесва с по-плътния Lagrein, за да придаде повече дълбочина и мощ на виното. Белите сортове, използвани в Alto Adige, са както традиционните немски Muller-Thurgau, Sylvaner и Gewurztraminer, така и френските Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco и Pinot Grigio.Напоследък нарастват и насажденията с Pinot Noir.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю