Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Руж Маранж Вилаж Вией Винсент Жерарден

Руж Маранж Вилаж Вией Винсент Жерарден 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4498

Този Пино Ноар идва от 85 годишно лозе с премиер крю статут, в легендарното село Мюрсо, Бургундия.  След ръчно селектиране, гроздето се мачка, ронка и бива поставено с целите гроздове в иноксов съд. След завършване на ферментационния процес, виното отлежава във френски бъчви (30% нов дъб) в продължение на 15 месеца. Винсен Жирарден се е посветил на биодинамичното земеделие, което е съобразено с циклите на лунния календар. Виното е пищно и комплексно, с мека структура и обем. Развива нотки на череши и сладки подправки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Дим Дим
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Винсенте Гандиа

Винсенте Гандиа

Бодега Винсенте Гандиа е на повече от сто години - първото й производство датира още от 1885 г. В днешно време тя се управлява от 4-то поколение на семейство Гандиа. През 1971 г. това е първата винарска изба във Валенсия, предлагаща бутилирано вино под собствена марка - Castillo de Liria, близо петдесет години по-късно тя все още е една от емблематичните марки на Гандиа. През 1990 г. семейството инвестира в имението Хоя де Каденас. Рай на винопроизводителя, разположен в Лас Куевас де Утиел, това идилично място има перфектните характеристики за производство на най-добро качество грозде и това довежда до цялстно вдигане на качеството и производството на отлични вина в имението. Днес вината на Бодега Винсенте Гандиа могат да бъдат открити в 90 държави на 5 континента, това е и най-голямата винарна във Валенсийската община. През 2014 г. тя печели наградата за най-добра испанска винарна в престижния международен конкурс AWC Vienna, а същата година Световната асоциация на писателите и журналистите на вина и спиртни напитки я включват в класацията си за топ 50 изби в света. През 2018 г. Европейският конгрес на еногастрономическите братства (CEUCO) присъжда наградата „Aurum Europa Excellente“ на Висенте Гандиа като „Най-добра европейска винарна“.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю