Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Шампан Франк Паскал "Толеранс" Розе Брут
Шампан Франк Паскал "Толеранс" Розе Брут
 • -10 %

Шампан Франк Паскал "Толеранс" Розе Брут

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0697

Едно вълнуващо шампанско, не само защото е розе, не само защото идва от доста разнообразни терени в самия Шампан, но и защото е плод на усилията на двама изключителни съпрузи – Франк и Изабел Паскал. Изцяло отдадени на своето имение в Baslieux-sous-Châtillon, вината на Франк и Изабел са интересна комбинация от пет различни лозя в пет почвени климатични зони. Основните реколти, от които идват виноматериалът за това шампанско са 2009 и 2010. Интересно е, че водещ сорт в купажа е Пино Мюние - 80%. Брането се извършва само на ръка, а практиките в лозята са максимално щадящи. От 2017 те са био сертифицирани като производител на органични вина.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Ябълка Ябълка
 • Цитрусова кора Цитрусова кора

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Бели меса Бели меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шампан Франк Паскал

Шампан Франк Паскал

Franck решава да експериментира с конвенционални, органични и биодинамични практики едновременно и след като установява, че биодинамичното отглеждане дава отлична минералност на вината, приема изцяло този метод. Само на 4 хектара, имотът е изключително фрагментиран и обхваща 20 парцела в 7 общини. Почвите са предимно глинесто-варовити. В примесите на различните парцели неизменно присъстват парчета кремък (камъкът, с който кроманьонците заточвали остриета). Над 70% от лозята са засадени с Pinot Meunier, 20% с Pinot Noir и останалите с Chardonnay. Част от имота се обработва от кон, защото някои парцели са твърде стръмни, за да използват трактор. Добивите са много ниски, използват се само местни дрожди и не се прибавят сулфити при винификацията. Почти няма да откриете бъчви във винарната - нито за ферментация, нито за отлежаване. Franck смята, че с неговите сравнително богати почви, дървото ще направи виното твърде тежко и земно. Трудно ще намерите по-натурално и естествено вино в цял Champagne от това на Franck Pascal.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю