1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Тролон Мондо, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо
 • 92

Шато Тролон Мондо, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0026

Резултатът от иноваторския стил на винификация е просто зашеметяващ. Продуктът е с отличителни характеристики. Неповторим интензитет, дълбочина и богатство отразявайки тероарните специфики.

Алк. 15 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Слива Слива
 • Шоколад Шоколад

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Шато Тролон Мондо

Шато Тролон Мондо

Chateau Troplong Mondot е Premier Grand Cru Classe B. Красивата винарна датира още от 1745 г., когато Troplong Mondot е бил част от голям домейн, включващ дори лозята на Chateau Pavie. Сега винарната разполага с 33 ха лозя по протежение на хълма Mondot, на североизток от апелация Saint-Emilion, засети с 90% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon и 2% Cabernet Franc. Поради по-хладния тероар по възвишенията и глинестата почва Troplong Mondot често са последни с прибирането на реколтата. 75% от буретата са нов френски дъб, където виното старее за 16 до 24 месеца. Виното на Chateau Troplong Mondot има неповторим стил - гъсто и изпълващо устата, но никога тежко. То е повече чувствено, отколкото елегантно за небцето, пълно с вкусове и се развива и старее красиво.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю