Оригиналният италиански коктейл от сърцето на Венеция

КУПЕТЕ СЕГА

Легендарното семейство

Само за четири поколения едно сплотено италианско семейство успява да превърне малкия си ресторант в любимо място на легенди като Ърнест Хемингуей, Чарли Чаплин, Алфред Хичкок, барон Филип де Ротшилд, Пеги Гугенхайм, Уди Алън и Джордж Клуни. Звучи като приказка, но гостоприемството на семейство Чиприани е синоним за качество, благодарение на което днес те са икона в целия свят.

Наследство

Всичко започва благодарение на едно истинско приятелство през 1931 г. във Венеция. Джузепе Чиприани работи като барман в хотел, където редовен клиент му е младият американец Хари Пикеринг. Един ден той престава да идва, защото изпада във финансови затруднения. Италианецът му подава ръка и му дава заем от 10 000 лири, които две години по-късно Хари му връща четворно - за да може Джузепе да отвори собствен бар. Единственото условие – да го кръсти на него. Така се ражда Harry's Bar.

Оригиналният Bellini

Именно там, на пиаца Сан Марко, в сърцето на великолепната Венеция, през 1934 г. се ражда и Bellini - съчетание между игриво просеко и пюре от бяла праскова. В това се крие и красотата на този коктейл - оригиналната и разбираема рецепта, която остава непроменена от създаването си. А защо Bellini? Защото вкусният розово-оранжев цвят на коктейла напомнил на Джузепе на картина от венецианския художник от 15 век Джовани Белини.

Оригиналната рецепта, непроменена и до днес

Съчетание между просеко и пюре от бяла праскова

Сорт

Глера

Регион

Винето, Италия

Доминиращи аромати

Цветисти аромати
Праскова
Плод
Тяло
Сладост
Свежест
Алкохол
ЧАША ЗА КОНСУМАЦИЯ
Температура
Ледено студено
Подходящи храни
Плодове
Шоколод
Десерти
Зрялост
Готово за консумация
Съчетание между просеко и пюре от бяла праскова КУПЕТЕ СЕГА

Нашите Продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Оценете продукта