Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Совиньон
 6. Уенте Винярдс Саутърн Хилс Каберне Совиньон

Уенте Винярдс Саутърн Хилс Каберне Совиньон 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5309

Каберне Совиньон Саутърн Хилс показва от началото до края в най-чист вид всички характеристики на сорта. Отчетливият и стегнат плод, присъщ за Каберне, е водещ на всяка стъпка, разкривайки къпина, касис и черна череша, подкрепени от очарователни слоеве подправки, идващи от дъбовите бъчви, като индийски орехче и джинджифил.

Алк. 13.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Къпини Къпини
 • Подправки Подправки
 • Касис Касис

Чаша за консумация

За червено вино

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Wente Vineyards

Wente Vineyards

Корените на Wente винаги са били здраво стъпили в семейството на трудолюбиви фермери. През 1883 г. Карл Х. Венте, германски имигрант, купува 48 акра лозя в долината Ливърмор, Калифорния, и започва да строи винарна. През 1912 г. Ърнест Уенте, второ поколение, убеждава своя баща и основател Карл Х. Уенте да внесе в долината Ливърмор резници Шардоне от известния лозов разсадник F. Richter Nursery в Монпелие, Франция. Ърнест подбира ръчно лозите, които показват най-добро здраве и изразени вкусови качества, присажда ги заедно и разпространява тези характеристики напред. Резултатът е наречен сполучливо "Клон Венте", който днес представлява над 75% от всички насаждения Шардоне в Калифорния! Днес Wente Vineyards е най-дългогодишната семейна винарна в Съединените щати, която се управлява непрекъснато. Карл Д. Уенте, пето поколение лозар, продължава да развива Клона Уенте чрез семейното наследство на Шардоне с четири различни стила: Шардоне Morning Fog, Шардоне Riva Ranch, Шардоне Small Lot Eric's и Шардоне Nth Degree. Непрекъснато се стремим към съвършенство във винопроизводството, като съчетаваме традиционни и новаторски винарски практики и притежаваме истинска любов към пътуването.

Всички от този производител
Калифорния

Калифорния

Калифорния е най-големият и най-важен винен регион в САЩ. Простира се на впечатляващите десет градуса географска ширина, което неминуемо предлага разнообразие от климатични и микроклиматични условия. А като се добави и релефното многообразие - планини, долини, равнини и плата, става ясно, че тук е налице еди наистина изумителен избор от тероари. Лозарската история на държавата датира от 18-ти век, когато заселниците и мисионерите си проправят път към западното крайбрежие. Калифорнийските вина обаче достигат световна известност едва през последните няколко десетилетия - и най-вече след Парижката присъда от 1976 г., когато в сляпа дегустация калифорнийските представители и при белите, и при червените вина печелят безапелационно пред френските. Днес Калифорния е домакин на някои от най-големите винарски компании в света, както и на някои бутикови изби с култови и скъпи вина, обект на ценителски и колекционерски търсения. Основните сортове, отглеждани в Калифорния, са каберне совиньон и шардоне, но напоследък успешно се налагат и вината от Pinot Noir, Merlot и Syrah. Може би най-отличителният и тероарно изразен сорт в Калифорния (и в САЩ като цяло) е Zinfandel (Primitivo в Италия), намерил тук прекрасни условия за развитие. По-хладните и северни региони, по-близо до атлантическия бряг (Sonoma), са по-подходящи за охлаждане на Пино Ноар и Шардоне, докато навътре - Napa - е дом на най-известните червени вина в Калифорния на основата на каберне совиньон.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю