Бандол Руж Домен Ре-Жан 2013

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3297

Наситен рубинено-червен, почти непрозрачен цвят с изразителни аромати на черни плодове, черен пипер, канела и подправки. В небцето – концентрирана атака на тъмни плодове, храсти  и подправки. Ярки минерални тонове.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Черна череша Черна череша
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домейн Ре-Жан

Домейн Ре-Жан

Домейн Ре-Жан е създаден през 1970 г. от Реймънд и Джейн Констант, които, обединявайки живота си заедно, обединяват и земите на своите предци винопроизводители и създават това имение. Пленени от същото пламъче, предадено от техните предци, синът им Ален и съпругата му Ан активно управляват Домейна от 2002 г. насам. Сега към тях се присъединява ново поколение. Синовете им Жулиен и Винсент на свой ред са продължили фамилна история, която се е предавала повече от 700 години. Лозовите масиви винаги са се отглеждали без използването на химикали, унищожители на плевели, инсектициди и системни агенти, с най-голямо уважение към традицията и природата. Ангажиментът на Domaine RAY-JANE за своята култура е сертифициран от етикета на Ecocert «Екологично земеделие». Лозе, оформило се с течение на времето и направено от повече от една трета вековни лозя на около тридесет хектара глинеста и варовикова почва, растяща на тераси от сухи камъни, състоящи се главно от сорта грозде Мурведър. Той се простира върху комуните Кастеле, Ла Кадиер, Бандол, Санари сюр Мер и Льо Босет. Гроздето се бере и сортира ръчно в лозето, както и на рецепцията в избата. Винификацията се извършва изцяло в Домейна, като се запазват стъблата на гроздето. За розе и бяло вино гроздето се охлажда до 10 ° C и се пресова веднага щом пристигне в избата. Цялото винопроизводство се извършва в терморегулирани резервоари от неръждаема стомана от 70-те години на миналия век.

Всички от този производител
Прованс

Прованс

Пфалц е вторият по големина и един от най-важните винарски региони в Германия с около 23 500 хектара лозя. Само Райнгхесен, на север, произвежда повече вино от Пфалц. Вюрстмарк, който е най -големият фестивал на виното в Германия, се случва в град Бад Дюркхайм всяка година през септември. Лозята са затворени в превъзходен пейзаж, който е дом на много биологични разновидности. Районът Пфалц е важен и за германската история, тъй като е имал централна роля по време на Римската империя. Лозята граничат с винарския регион Райнхесен на север и френския регион Елзас на юг. Региона е разделен на две отделни зони. Спиращата дъха околност включва планинската верига Хаард, която е покрита с дървета, руини на замъци, редици овощни дървета, овощни градини и стари оградени села. Производството във винен регион Пфалц се характеризира с използването на съвременни технологии и традиционни лозарски методи. Виненият туризъм допринася значително за икономиката на Пфалц и много туристи посещават винената пътека на региона. Тази туристическа пътека е създадена през 1935 г. и все още привлича стотици хиляди посетители в региона всяка година. Лозовите масиви се възползват от перфектните климатични условия на района, тъй като това е един от най -топлите винарски региони в Германия. Лятото е сухо, но не прекалено горещо, а зимите са меки. Климатът е достатъчно мек, за да могат сортовете грозде и други култури да процъфтяват и да растат добре. Почвата е доста разнообразна в целия регион с участъци от пясъчник, варовик, мергел, льос, гранит и няколко изолирани участъка от шисти. В северната част на района на Пфалц най -често срещаната почва е варовик, докато в южната част на Пфалц по -често се срещат льос и глинеста почва.

Всички вина от този регион

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю