BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Champagne Brut Nature
Champagne Brut Nature

Champagne Brut Nature

Benoit Lahaye
90% Пино Ноар и 10% Шардоне, с произход парцелите в Bouzy и Ambonnay. Гроздето от двата парцела се винифицира отделно, а виното отлежава средно 30 месеца върху фините утайки. Това шампанско е без дозаж и без добавени сулфити.
  • 750 мл
  • NV
83,00 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Champagne Brut Nature
Champagne Brut Nature
NV

Benoit Lahaye

Benoît Lahaye се намира в село Bouzy, с класификация Grand Cru, район Montagne de Reims. Семейството прави Шампанско от 1930 година. Имението е едва 4.8 хектара, от които 3 са във Bouzy, 1 в Ambonnay и останалите в Tauxières. През 2010 получават сертификат като биодинамичен производител от Biodyvin. Насажденията са 90% Pinot Noir, с южно и югозападно изложение и средна възраст 35-40 години. Произвеждат се по-малко от 40000 бутилки годишно. Във винарната намесата е минимална и се разчита само на дива ферментация. Голяма част от винификацията протича в дъбови бъчви тип Бордо (225л) и Бургундия (228л). Винарната има големи прозорци, за да може виното да “вижда” сезона. Шампанското на Benoit и Valérie Lahaye е истинско вино на своя тероар, с удивителна сложност и дълбочина, хармония от свежест и концентрация, и зрелост на плода.

Николета Дикова
Benoit Lahaye е култово име за любителите на тероарно шампанско. Горещ поддръжник на натуралния подход, Беноа е един от малцината в Шампан обработващи лозята си с кон прилагайки принципите на биодинамиката. Ферментацията при него е винаги спонтанна, в използвани дъбови бъчви, а резултат са неговите комплексни, уникални пенливи вина с характер и стил. Опитайте този забележителен Brut Nature чийто многопластов, интригуващ аромат ще ви отведе някъде далеч, много далеч, а финният му минерален вкус без dosage ще гали небцето дълго като морски бриз.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.