Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Новини
  4. Мелник отваря врати!

Мелник отваря врати!

07.02.2023
Автор: Seewines Admin


Св. Трифнон – патрон на винарите и лозарите, се празнува на 14 февруари по стар стил, когато се прави и символичното зарязване на лозичките, водосвет и, разбира се, всенароден празник с изобилие от вино и зимни мезета...

И тази година по традиция винарите от Мелник, може би най-интензивно развиващият се винен регион, отново заедно ви отправят покана да зарежем лозята и да се повеселим!

Традиционните Дни на отворените врати за винарните от Мелнишко ще се проведат през уикенда на 17-18-19.02.2023.

Винарните от региона отварят вратите си за посетители. Очаквайте ритуален богослов и зарязване на лозята с традиционните сортове по този край, турове на винарните, дегустации на новите реколти, музикални и танцови програми на открито с фокус върху местната култура и фолклор, и разбира се, върху местните вино и храна.

Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

В района на Мелнишко сортът-ендемит е добре познатата ни Широка мелнишка лоза, уникален местен червен сорт грозде, но напоследък все по-често измествана от своята кръстоска (хибриден сорт) – Ранна мелнишка лоза или още Мелник 55. 

Ето къде можете да отидете в Дните на отворените врати, като ние ви препоръчваме да си организирате освен транспорт и настаняване, за да можете да се насладите максимално лежерно на повече от една изба: