Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Знаете ли това за „Седмицата на Bellini”?

Знаете ли това за „Седмицата на Bellini”?

03.08.2020
Автор: SeeWines

Ако трябва да опишем Bellini Cipriani само с няколко думи, това са „пенлив коктейл от просеко и бяла праскова“. Всяка бутилка съдържа над милион мехурчета и именно на тях посвещаваме тази „Седмица на Bellini”, в която ви изненадваме със специални предложения.

Bellini е питието на лятото, казват. Създаваме спомени с него, които после отнасяме със себе си във всички сезони – защото тази синьо-зелена бутилка е емоция. Коктейлът е брънч с приятели в неделя,той е дългите дни безвремие на плажа,
спонтанното „Хайде да скокнем до морето за уикенда“ с компанията в петък следобед,
покана за разговор само двете с най-добрата приятелка,
той е коктейл след работа,
питие около басейна,
нектар на боговете,
сладки мехурчета свобода.


Bellini всъщност е и историята на едно истинско приятелство. Преди да стане хотелиер и ресторантьор, през 1931 г. италианецът Джузепе Чиприани е барман в Hotel Europa във Венеция. Тогава редовен клиент му е богатият млад американец Хари Пикеринг, докато един ден спира да идва. На въпроса на Джузепе защо, той обяснява, че има финансови проблеми. Джузепе му дава 10 000 лири на заем, а 2 години по-късно Хари се появява отново и му връща петорно по-голяма сума, като в знак на благодарност, че е помогнал в труден момент, му дава и пари да отвори собствен бар. Единственото условие – да го кръсти на него. Така Джузепе Чиприани създава Harry's Bar.

Именно там, в сърцето на великолепната Венеция, през 1934 г. се ражда и напитката, смесица между просеко и пюре от бяла праскова. Защо Bellini? Защото розово-оранжевият цвят на питието напомнил на Джузепе на цвета на тогата на известен светец в картина, рисувана от венецианския художник Джовани Белини.
Звучи като легенда, но не е: Harry's Bar е останал в историята като любимо място на Ърнест Хемингуей, Чарли Чаплин, Алфред Хичкок, барон Филип де Ротшилд, Пеги Гугенхайм, Уди Алън и Джордж Клуни. Освен във Венеция има и още няколко заведения Harry's Bar по цял свят.

Ако сте го опитали поне веднъж, то Bellini Cipriani вече е вашият безгрижен приятел и пътеводител в летните емоции. Несъмнено ароматът на праскова е първото, което ще усетите, последван от игривите балончета на просекото. Едновременно сладък и свеж, този готов коктейл в бутилка омайва и най-големите скептици. Сладкодумен, приказлив, винаги в приключенско настроение.

Преференциални пакети за седмицата на Bellini Cipriani: