Безплатна доставка над 119 лв.

Stephan Pirev Wines

27.06.2022
Автор: Seewines Admin

Ето че отново имаме удоволствието да ви представим две от най-разпознаваемите лица на българското вино. Стефан и Мариан Пиреви – баща и син, са емблематични фигури у нас.

Стефан Пирев е един от големите български енолози с над 30-годишна кариера във винарството. От 2017 година работи по развитието на собствените си марки премиум вина Еager и Kosara, част от едноименния проект STEPHAN PIREV WINES.

Неговото творческо кредо е: „Винарството е красив и труден занаят и когато го правиш със страст и разбиране, той ти се отблагодарява. За да се създаде успешно вино всеки един етап е еднакво важен и значим - от гроздето, през винификацията, промотирането, предлагането и съчетаването с храна, и във всеки от тях енолога трябва да е водещ. Той е визионерът!“

Мариан Пирев завършва винарство във УХТ през 2011 година. От тогава до сега активно участва по създаване и разпространение на качествени винени брандове, като от 2017 ексклузивно работи с марките Eager и Kosara. Задълбоченият интерес и познания към винените региони Бордо, Пиемонт и Тоскана формират неговите индивидулни критерии за качество и перспектива на виното, споделя той.

Специални предложения