Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Изба на седмицата: Хараламбиеви

Изба на седмицата: Хараламбиеви

25.02.2021
Автор: Seewines Admin

Изба Хараламбиеви умело съчетава тероара на Дунавската равнина, микроклиматът на лозята и семейното желание за производство на висококачествено вино с истински разпознаваем сортов характер.

Избата започва да пише своята история през 2009г, когато Димитър Хараламбиев, който има богат опит от Германия, се впуска в осъществяването на своята винена мечта. Към него се присъединява и неговата половинка Цветелина и заедно създават лозарското стопанство, което е днес Хараламбиеви.

Разполагащо с 4 лозови масива с общо над 850дка в различни местности край Плевен и засадени със специално подбрани за тях сортове, вината от Хараламбиеви са един модерен прочит на класическия вкус.

През 2018г към стопанството е добавено и последното звено за затваряне на производственият цикъл, а именно собствена винарна в с.Петърница с капацитет до 1000 хл. вино годишно.

Екипът на Seewines имаше удоволствието да посети лозята и винарната, и да се увери лично в страхотното качество, което предлага изба Хараламбиеви.

Дегустираните вина впечатлиха сомелиерите ни със своята идентичност, финес, балансиран вкус и напълно разпознаваем сортов характер.

Различните серии на избата предоставят голям избор за всеки вкус.

От H’s включваща местни и традиционните за региона Кайлъшки мискет и Рубин, през Trois Visages, където Хараламбиеви ни показват трите лица – бяло, розе и червено на великият Пино Ноар, който е добит от различно лозе за всяко ‚лице‘ до дръзките и нестандартни Cepage и H’Art.  

За тези с по – класически вкус препоръчваме серията Royal, която е фокусирана на познатите и благородни сортове Шардоне и Каберне Фран, пречупени през погледа на Хараламбиеви за да ни покажат в чист вид, защо са използвани за едни от най-високо оценените и търсени вина в света

При посещението ни истински се насладихме и на серията Zerintia, която предлага оптимално съотношение цена-качество и включва две бели вина от ароматни сортове и едно червено вино.

The Chosen One Совиньон Блан е доказателство за изключителната отдаденост и стремеж към доброто вино, тъй като от няколко различни материала само най – добрият е селектиран и бутилиран.

А заради всичко описано по – горе ние решихме за Изба на седмицата да ви представим Хараламбиеви!

Вижте още от Селекция на месеца

ТОП 10 вина за февруари

ТОП 10 вина за февруари

от Seewines Admin , 22.02.2022
Seewines Коледен каталог

Seewines Коледен каталог

от Seewines Admin , 20.10.2021
ТОП 10 вина МАРТ | от Amuse Bouche

ТОП 10 вина МАРТ | от Amuse Bouche

от Seewines Admin , 02.03.2023

Прочетете още

Изба на седмицата: Villa Melnik

Изба на седмицата: Villa Melnik

от Seewines Admin , 29.01.2021