Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Оферти
 3. Mystery box secret category
 4. Хамалеон Шенин Блан, Джордан

Хамалеон Шенин Блан, Джордан 2023

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5983

Типичният за крайбрежните райони на Южна Африка хамелеон джудже, често се среща сред лозята на винарна Джордан, на лов за насекоми, сред ароматните билки Финбос и лозите. Именно той е избран за етикета и на него е кръстен този вкусен Шенин. Лозята за между 26 и 40 годишни, като това вино идва от най-старите 40 годишни лози Шенин Блан, засадени на почви от строшен гранит и глина, които са перфектни за свежестта и доброто узряване на гроздето. Приятно свежо и плодово, това е изкушаващо лятно вино с атрактивни нотки на круша, дюля, ананас и лайм. Някои от иноксовите съдове, в които ферментира виното се оставят известно време с утайките от дрожди, за да се придаде повече плътност и пикантност на шенина. Съвършената компания за летен пикник с меки сирена и леки колбаси или паста с кремообразен сос.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Круша Круша
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Jordan Stellenbosch

Jordan Stellenbosch

След 2 години трупане на опит в чужбина Гари и Кати Джордан се връщат в Южна Африка през 1992 година, за да създават вино. Започват още на следващата година 1993 и правят вина на световно ниво във ферма с история от преди 300 години. Родителите на Гари, Тед и Шийла, купуват имота и лозята, през 1982ра и започват мащабно презасаждане, на сортове, за да се засадят тези, които са най-подходящи за специфичните почви, хълмове и специфики на климата. Различните участъци в лозята им с почви от гранит, глина и пясък, разкриват по уникален начин красотата на сортовете Шардоне, Шенин Блан, Совиньон Блан, Мерло и Каберне Совиньон, от които имат най-много лози. От хълмистите им лозя се открива страхотна гледка към живописната планина Тейбъл Маунтин. Качеството на вината още от първата реколта 1993, позиционира винарна Джордан като звезда на южноафриканската винена сцена. Продължаващите успехи позволяват разширяването на екипа и основният фокус е правенето на изключително индивидуални като стил вина, които комбинират изобилния плодов характер на новия свят с класическата, по-деликатна изразителност на европейските вина.

Всички от този производител
Стеленбош

Стеленбош

Стеленбош е най-популярният винен район в Южна Африка. Намира се само на 25 километра източно от Кейп Таун, сравнително близко до Атлантическия океан. Състои се основно от полегати хълмове, които са осеяни с лозя. Редуването на ветровити хълмове с по-хладен климат и защитени от ветровете по-топли долини създават микротероари с разнообразни климатични условия, които са подходящи за различни сортове и различни стилове вина. Районът притежава и уникално разнообразие от над 50 различни вида почви: гранитни и шистови най-вече на хълмистите части и песъкливо глинести в по-равнинните части и долините, като всички тези почви са много благоприятни за отглеждане на лозя и качествено узряване на гроздето, а също и предразполагат към вина с различен характер, дори и от едни и същи сортове. От по-свежи, леки и елегантни към по плътни, наситени и концентрирани вина. Климатът е сравнително топъл с много интензиво слънце до обяд, но има и хладни течения от югоизток, най-вече следобяд от близостта с Атлантическия океан. Каберне Совиньон и Шенин Блан са най-добре изявяващите се сортове от района, като Каберне Совиньонът развива очарователно землисто ухание и минерално усещане на вкус, особено от лози засадени на гранитни почви, а Шенина се получава изключително свеж, изобилен, плодово ароматен и наситен, а и е добре адаптивен, тъй като толерира сушите и горещините, характерни за летата в Стеленбош. Сира, Пти Вердо, Мерло, Шардоне, Совиньон Блан и Ризлинг също даават страхотни вина от този тероар, като специален е Пинотажът, уникален, червен сорт кръстоска между Пино Ноар и Сензо създаден в Южна Африка през 1925 година. Стеленбош е родното място на този сорт и както почвите, така и климатичните и топографски особености са много подходящи за отглеждането му.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю