1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато О Пера Прелюд Бордо Супериор

Шато О Пера Прелюд Бордо Супериор 2016

Изчерпана наличност
Арт.№ 2979

Вино направено от Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Разработено с помощта на Жан Люк Цугер, който притежава замъка Малескот Сент-Екзюпери, 3-ти Гранд крю клас на Марго. На небцето откриваме много голяма гъвкавост и плодов характер съставен от червените и черните плодове. Носът разкрива красив плодов и пикантен букет. Вино, което се партнира страхотно с месо на скара, особено говеждо и патешко, както и относително меки сирена. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато О Пера

Шато О Пера

Шато О Пера се намира в района на Бордо. Той има история, която датира от 16-ти век и е съставена от велики семейства на благородството живели между стените му от 16-ти до 19-ти век. Откриваме споменаването на домейна в първото издание на ръководството на Фере, библията на Бордо, където се споменава, че лозите са били експлоатирани там от 17-ти век. След няколко десетилетия без жители в замъка О Пера, Изабел и Дидие Жил, и двамата запалени по света на виното, решават да превземат тозва историческо място, след като се влюбват в красотата и богатата история. Днес Дидие и Изабел са собственици и лозари в имението, придружени от Манон, Карлос и Хилда. Лозето на това Шато заема над 20 хектара лозя и 20 други гори и ливади, богати на флора и фауна. Лозовите масиви на местността имат особеността и шанса да бъдат разположени на склоновете и следователно да се възползват максимално от слънцето. Лозите са засадени върху глинесто-варовикови и глинесто-чакълести почви, характерни за двата бряга на Бордо. В имението се отглеждат звездни сортове грозде от Бордо с присъствие на 70% Мерло, Каберне Фран, Каберне Совиньон и накрая Малбек.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю