Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Регион
 4. Стар свят
 5. Италия
 6. Фалкале Канонау ди Сарденя Пиеро Манчини

Фалкале Канонау ди Сарденя Пиеро Манчини 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6101

Канонау, което е гордостта на производството на Пиеро Манчини. Името му напомня за ястреба: прекрасна птица, която лети високо в небето. Вино, което се извисява над другите, за да се отличава и да очарова. Най-добрият принос към най-изисканите ястия в италианската кухня.
Рубинено гранатов цвят с наситен аромат на цветя и зрели плодове. Топъл и сух вкус. Добра свежест и плътни танини.
Ароматно и балансирано вино, което е добро допълнение към типични ястия от сардинската традиция, червено месо и дивеч.
 

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Канонау

Доминиращи аромати

 • Черна череша Черна череша
 • Черен пипер Черен пипер
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Piero Mancini

Piero Mancini

Историята на Пиеро Манчини води началото си от времето, когато той прекарва детството си в Галура и се влюбва в това място. Спомените му от детството са свързани с дните, прекарани в провинцията с баба му и дядо му, които се грижат за семейните лозя.Няколко години по-късно, през 60-те години, известният и уважаван зъболекар в Каляри решава да се вслуша в призива, който земята на Галура винаги е отправяла към него. Започва приключението си в света на винопроизводството, като засажда първите лозя и натрупва опит като ръководител на някои престижни сардински винарни. Междувременно лозята започват да се разрастват, а с тях и страстта, опитът и желанието за смелост на Пиеро Манчини. През 1989 г. той постига мечтата си с откриването на своята Cantina delle Vigne, пред залива на Олбия. Първите вина, носещи неговия етикет, се раждат с производствена философия, основана на сложната тройка "климат-почва-лозе", осъзнавайки важната възможност за получаване на висококачествено грозде, което съчетава най-доброто от гледна точка на особеностите и уникалността на местния район на произход. Благодарение на неговата работа и на тези, които я продължават, днес Cantina delle Vigne на Пиеро Манчини е солидна реалност с вина, които се нареждат сред най-добрите в Сардиния, познати и ценени по целия свят. Днес отглежданите лозя са около 120 хектара и са разположени основно в североизточната част на Сардиния, в четири района на красивата Галура: Балаяна, Сколомбрино, Монтелиту и Чабату. Лозята са разположени предимно върху ексфолирани гранитни почви, които имат добра морфология на надморска височина от 100 до 500 м, отличен дренаж, добро ниво на минерални соли, богати на калий, в среда, характеризираща се с чист въздух и умерен климат.

Всички от този производител
Сардиния

Сардиния

Виненият регион Сардиния реално включва лозовите масиви на целия остров. Сардиния е разположена край западния бряг на Италия и е вторият по големина остров в Средиземно море след Сицилия. Там ще намерите мечтани плажове, живописни заливи и планини, драматични пещери край морето, островни лозя и бивши разбойнически села - всичко това можете да обиколите в рамките на един ден. В Сардиния има над 7000 нураги, или внушителни артефакти, наподобяващи кули, от древната нурагска цивилизация. Нурагите са живели през бронзовата епоха и придават невероятно историческо присъствие на острова. Местните вина и кухня са уникални сами по себе си и не бива да бъдат подценявани заради вкуса, аромата и очарованието, които създават. Твърди се, че финикийците са първите, които донасят вино на острова много преди раждането на Христос. През годините винарите на Сардиния са засадили много сортове грозде и са създали много различни стилове вина. Верментино се произвежда предимно в северната част на острова, докато силното Канонау обичайно идва от южната част. Релеф, климат и почви на Сардиния В лозаро-винарския район на Сардиния се отглеждат около 40 000 хектара. Лозята се отглеждат главно по хълмовете на Кампидано между столицата Каляри и град Ористано, в югозападната част на острова, и по платата северно от Олбия, около Сасари и Алгеро. Средиземноморският климат е с характерните горещи и сухи лета, както и дъждовни и влажни зими. Сушата е често срещана на острова, особено по южното крайбрежие, така че често се налага напояване. Температурите варират значително в различните винарски райони на Сардиния. В по-хладните райони на север, като Галура, Англона и Алгеро, производството е съсредоточено към свежи, плодови бели вина с елегантни аромати, с добра структура и киселинност. Единственото наименование DOCG в Сардиния се отнася до Vermentino di Gallura, което има повече сила и аромат от типичните вина, които са само Vermentino di Sardegna. В южната и западната част на острова се предлагат червени, бели и десертни вина, които са разпределени между 17 DOC. Две трети от производството обаче се състои от червени вина. Основният сорт грозде е Канонау и дава червени вина с плътно тяло. Сортът Канюлари в северозападната част на страната и Кариняно в южната част на страната също имат голям потенциал за винопроизводство. Сардинско трио - Канонау, Верментино и Кариняно Канонау, Верментино и Кариняно са най-известните сортове, които най-добре представят потенциала на региона за винопроизводство. На острова се срещат и няколко други местни сорта грозде: Бовале, Торбато, Семидано, Моника, Малвазия бианка, Наско и Нурагус. В по-малък мащаб се отглежда и международният червен сорт Каберне совиньон.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю