Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Вино
  3. Вид вино
  4. Бели вина
  5. Лас Морадас Де Сан Мартин Албийо Реал

Лас Морадас Де Сан Мартин Албийо Реал 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6157

Традиционен сорт за региона на Сиера де Гредос, западно от Мадрид, ценен заради своята уникалност и потенциал за стареене. 

Блед, лимонен цвят, с деликатни аромати, напомнящи нектар, дюлев мармалад, круша, мед, бели цветя (портокалов цвят и жасмин), придружени от нотки на кора от грейпфрут и балсамов аромат. Леко соленоватият му финал, дължащ се на минералността на гранитните почви, се подсилва от фината бадемова горчивина, много характерна за този сорт. Всички тези елементи заедно правят това вино от сорта Албийо Реал различно, уникално и най-вече подходящо за съчетване с множество ястия.

Алк. 13.5 %

Научи повече за продукта

San Mártin

San Mártin

Разположен в сърцето на планинската верига Гредос, Сан Мартин де Валдейглесиас, където се намира тази очарователна винарна, принадлежи към район, исторически свързан с виното. Разположено на 870 метра надморска височина, уникалното имение разполага с 21 хектара лозя с отличен потенциал (17 хектара Гарнача и 3,4 хектара Албийо Реал), в които съжителстват млади и стари лозя на повече от 100 години. Това е място с отлични традиции във винопроизводството, документирани още в XIII век, въпреки че има сведения за винарство по тези земи дори от римско време. С капацитет за производство на около 80 000 бутилки на реколта винарите от Лас Морадас де Сан Мартин залагат на изцяло ръчната работа. В центъра винаги е сортът грозде, което е всъщност тяхната философия. За тази цел се използват машини, които щадят гроздето: сортировъчна маса, пневматична преса и оборудване за охлаждане. Разполагат и с малки резервоари от неръждаема стомана, които позволяват да се винифицира всеки парцел поотделно. Бъчвите са от френски и унгарски дъб с различна вместимост (225, 300 и 500 литра) и 20% от тях се подновяват всяка година, а 1450-литрови бъчви в избата се използват за купажиране и финално рафиниране на вината.

Всички от този производител

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю