1. Начало
 2. Вино
 3. Ле Пагод дю Кос, Сент-Естеф, Бордо

Ле Пагод дю Кос, Сент-Естеф, Бордо 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0736

Лозовите масиви са на възраст от 35 години. Елегантно и добре балансирано вино, което е отлежавало в 35% нови френски барици.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Слива Слива
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Шато Кос д'Естурнел

Шато Кос д'Естурнел

Chateau Cos d’Estournel е сред елитната гилдия на производителите в Медок. Вината им са богати, чувствени, рафинирани, елегантни и стареят прекрасно. Избите са уникални, както за Бордо, така и за света. Те оперират изцяло на принципа на гравитацията, което прави процеса нежен и внимателен към зърната. Това подобрява чистотата на виното и му позволява да разкрие специалния си тероар. Cos, в превод от старогасконски, означава хълм от дребен чакъл, който е често срещан в района. Тук обаче тя е със значително повече чакъл отколкото глина в сравнение с всички съседни лозови масиви. Накрая, но не на последно място, архитектурата на Chateau Cos d’Estournel е точно толкова впечатляваща, колкото и неговите вина. Пътуванията до Индия инспирират Louis Gaspard d’Estournel за уникалния дизайн. Той основава имението през 1811 и му дава своето име, което то носи и до днес.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю