Безплатна доставка над 89лв.
Соларис Хараламбиеви

Соларис Хараламбиеви 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4488

Соларис е поредният дързък, интересен и много сполучлив опит на изба Хараламбиеви да покажат как един немски сорт кръстоска межу Ризлинг, Пино гри и Мускат би изглеждал в България. Цветистите аромати са на заден план, а свежи зрели плодове доминират на нос и небце. Виното е много добре балансирано с деликатна, но добре изразена структура показваща, както интересният характер на сорта, така и тероара от където идва.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Соларис

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Праскова Праскова
 • Цитрусова кора Цитрусова кора

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Хараламбиеви

Хараламбиеви

Семейно начинание, започнало през 2009 г. , когато Димитър Хараламбиев засажда лозе край Плевен. За него и съпругата му Цветелина лозарството и винарството стават начин на живот. Днес се грижат за над 85 ха собствени лозя в землищата на Садовец, Петърница и Горни Дъбник. През 2018 обновяват кооперативната изба на с. Петърница и внедряват модерно оборудване и системи. Производственият капацитет е 1000 хл вино годишно. Произвеждат къси серии вина от създадените в Плевен местни сортове кайлъшки мискет и рубин, също така премиум бели, розе и отличителни червени от шардоне, совиньон блан, гевюрцтраминер, мускат отонел, пино ноар, каберне фран. През 2019 представят първата си реколта – вина с интересен модерен прочит, сред които се отличат сериите H`s – от местни сортове, Royal – премиум шардоне и каберне фран; Trois Visages, показваща трите лица на пино ноар – бяло, розе и червено; както и изразителният сортов The Chosen One Sauvignon Blanc.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Соларис

Соларис

Соларис е ранно узряващ сорт с добра устойчивост срещу гъбични заболявания и замръзване. Той дава вина с плодов и парфюмиран аромат с нотки на банан и лешници със средна киселинност. Смята се, че е подходящ за десертни вина, тъй като узрява до голямо тегло на мъстта. В по-хладен климат, с по-малко съдържание на захар, също се използва за направата на сухо вино, подходящо за риба, скариди или пиле.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю