Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Вега Сисилия Унико Резерва Еспесиал NV

Вега Сисилия Унико Резерва Еспесиал NV

Изчерпана наличност
Арт.№ 1797

Към днешен ден виното е развило уникално богатство от аромати - кутия с пури, кожа, минералност, трюфели, азиатски подправки и полуконфитюрени къпини, както и впечатляващ интегритет между структура и ароматна наситеност. Освен това все още свежия плодов фон и елегантност, в комбинация с солидните слоеве аромати и меки танини очертават интригуваща бъдеща еволюция в бутилка. Маниерът на производителя е при серията Unico да се търси създаване на вино - кулминация, което представлява съвкупност от най - атрактивните характеристики на испанските вина от региона. Метода, чрез който се достига този израз е купажиране на вина от различни реколти, докато се достигне търсения облик и качества, които да превърнат конкретното Unico в емблема на Испанското, а и световното вино.

Алк. 14.5 %

Регион

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Мед Мед
 • Касис Касис
 • Дим Дим
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Вега Сисилия

Вега Сисилия

Bodegas Vega Sicilia е испанска винарна, разположена в Ribera del Duero. Основана е през 1864 г. от Don Eloy Lecanda y Chaves, испански винар, обучен в Бордо, Франция, който засажда освен типичните местни Темпранийо и др, но също и Каберне Совиньон (почти 25% от насажденията) и Мерло, които и до днес се използват във вината. Vega Sicilia разполага с около 1000 декара лозя, много от които са на повече от 100 години и естествено с много нисък добив - често по-малко от 250кг от декар. Освен ниските добиви, друг необичаен факт за Vega Sicilia е склонността й да задържа реколти и да ги отлежава доста дълго, докато не получи търсения стил - понякога в продължение на десетилетия. Така например през 1991 г. излизат две реколти - от 1968 г. и от 1982 г., отлежали съответно 23 и 9 години. Unico е фирменото вино на Vega Sicilia, Gran Reserva, която отлежава поне 10 години, понякога дори 15, преди да излезе на пазара. От 1982 г. винарната е собственост на семейство Алварес, притежаващи още две изби - Alión в съседство с Vega Sicilia за производство на вина в по-модерна стилистика и Pintía в регион Торо.

Всички от този производител
Темпранийо

Темпранийо

Почти всяко червено вино в Испания от Риоха или Рибера дел Дуеро съдържа в бленда си темпранийо, а в Португалия е част от вината от Долината на Дуро, но под името Тинта Рориз, както и основа за световноизвестното фортифицирано вино Порт. Червените вина с участието на темпранийо се характеризират с широк спектър от аромати - от ягоди, касис и череши до сини сливи, шоколад и тютюн, в зависимост от климат, възраст на лозята и отлежаването в дъб.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю