Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Ахинора Розе Каберне Совиньон Винт

Ахинора Розе Каберне Совиньон Винт 2021

Изчерпана наличност
Арт.№ 4157

Красив розов цвят с гланц. Въздържан нос с нотки на сушени билки и пъстри череши. Средно тяло, свежо и сочно с билков финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Зелени подправки Зелени подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Винарна Ахинора

Винарна Ахинора

Винарна Ахинора е семейна изба, намираща се в с. Селановци, на няколко километра от р. Дунав. Започва дейността си през 2008 година със засаждане на собствени лозя. Отглеждат се основно Мискет Врачански и Каберне Совиньон в местността Лесковски връх. През 2020 Антоанета Генова поема семейния бизнес и осъществява първата си самостоятелна кампания. Нейният път във виното започва в Бордо, Франция, където завършва енология. Практикува и работи в различни региони във Франция, Италия и Грузия. С отворен ум и сърце, експериментатор по душа, Антоанета прилага наученото през годините, съобразявайки се с даденото от природата. Стреми се да създава свежи, елегантни, сортови продукти. Мисията и е да покаже богатството и потенциала на региона изразени в бели и розе вина.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю