Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Ахинора Розе Каберне Совиньон Винт
Ахинора Розе Каберне Совиньон Винт

Ахинора Розе Каберне Совиньон Винт 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4157

Красив розов цвят с гланц. Въздържан нос с нотки на сушени билки и пъстри череши. Средно тяло, свежо и сочно с билков финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Зелени подправки Зелени подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Винарна Ахинора

Винарна Ахинора

Винарна Ахинора е семейна изба, намираща се в с. Селановци, на няколко километра от р. Дунав. Започва дейността си през 2008 година със засаждане на собствени лозя. Отглеждат се основно Мискет Врачански и Каберне Совиньон в местността Лесковски връх. През 2020 Антоанета Генова поема семейния бизнес и осъществява първата си самостоятелна кампания. Нейният път във виното започва в Бордо, Франция, където завършва енология. Практикува и работи в различни региони във Франция, Италия и Грузия. С отворен ум и сърце, експериментатор по душа, Антоанета прилага наученото през годините, съобразявайки се с даденото от природата. Стреми се да създава свежи, елегантни, сортови продукти. Мисията и е да покаже богатството и потенциала на региона изразени в бели и розе вина.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю