Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Совиньон
 6. Черноморско Злато Поморие Каберне совиньон Бренди Каск
Черноморско Злато Поморие Каберне совиньон Бренди Каск

Черноморско Злато Поморие Каберне совиньон Бренди Каск 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 4242

Комплексно вино със съблазнителни аромати и отлично запазена плодова свежест.Енолозите, пряко отговорни за качествата и характера му, са две дами – Донка Томова и Анелия Янкова.  

Гроздето е от собствени лозя на Черноморско злато – масивът се намира в местността Пенчов кладенец в землището на село Трояново, община Камено. Възрастта на лозето е 20 години. 

Гроздето е брано ръчно, в касетки, в началото на месец октомври. Проведена е студена мацерация 5 дни и ферментация 10 дни в иноксов съд. Виното е отлежавало 12 месеца в 400 литрови бъчви от странджански дъб, в които с години е зреело винено бренди.  

Идеята на Brandy Cask Каберне совиньон е да се предложи на пазара продукт, при създаването на който е използван различен технологичен подход. Бъчвите от странджански дъб, в които е отлежавало винено бренди обогатяват интензивния вкус на свежи червени плодове във виното със сладки ванилови, шоколадови и пикантни нюанси.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Шоколад Шоколад
 • Карамелизирани плодове Карамелизирани плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Черноморско злато Поморие

Черноморско злато Поморие

Историята на Черноморско злато започва през 1924 г., когато предприемчиви българи от град Поморие създават Димят: първата кооперация за лозарство и винарство. Вековният опит във винопроизводството от своя страна дава на лозарите от Поморие самочувствието, че в крайна сметка през 1932 г. построяват първата модерна винарска изба в града. През 50-те години на ХХ в. Черноморско злато придобива облика на модерна винарска фабрика с високо ценена продукция. Двадесет години по-късно поморийската винарна има нещо ново, с което да се гордее: създаването на специален корпус от 12 000 дъбови бъчви за отлежаване на винения дестилат. През 1994 г. винарната внася 8 оригинални котли Charentais от региона на Коняк във Франция, които помагат на Черноморското злато на Поморие да започне да създава най-висококачествените видове ракия и бренди в Югоизточна Европа. Днес някогашната изба, датираща от 1932 г., е в сърцето на забележителен модерен хотелски комплекс за винен туризъм, придружен от ресторант, зала за дегустация на вина и музей, известен на ценителите на висококачествени вина като Via Pontica. В периода 2007 - 2013 г. Черноморско злато инвестира повече от 5,5 млн. евро в изграждането на микровинарна. Микровинарството е единствена по рода си технология за производство на вино, при която всички процеси се извършват на ръка. Това позволява производството на ограничени серии висококачествени вина. Отглеждането на лозя при подходящи условия е в основата на всичко това. Притежават повече от 650 хектара лозя с най-популярните класически винени сортове грозде. Всички процеси се извършват на ръка: от брането, през внимателното отделяне на гроздето, до точното сортиране.

Всички от този производител
Черноморски район

Черноморски район

Черноморското крайбрежие е район в който са концентрирани близо 30% от българските лозя. Климатът, с топли лета и меки зими е подходящ за отглеждане на бели сортовe. Eсента е топла и продължителна, което благоприятства натрупването на достатъчно захари за получаването на фини бели полусухи вина. Над 50% от белите сортове грозде в България се отглеждат тук, а най-разпространените са Димят, Ризлинг, Юни блан, Мускат отонел, Траминер, дори Совиньон блан. Вината са с приятен плодов аромат, плътен вкус и елегантна свежест. Старият ендемичен сорт Димят освен че е подходящ за сухи, често се използва и за производство на десертни вина, а също и за фини ароматни дестилати.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю