Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Основи на виното
  4. Chandon Garden Spritz – Усещане за лято

Chandon Garden Spritz – Усещане за лято

08.06.2021
Автор: Seewines Admin

 

Френски финес и аржентинска страст - това усещаме във всяка една чаша от най-новата лятна напитка Chandon Garden Spritz (Шандон Гардън Шприц). Създадена във виненото сърце на Аржентина от избата Chandon - наследник на вековните традиции на френските майстори на пенливо вино Moët & Chandon. 

Chandon Garden Spritz е създаден, за да ни помогне да честваме щастливите моменти и да отпразнуваме подобаващо лятото. Нито топлите слънчеви лъчи, нито морският бриз и нагорещеният пясък могат да ни дадат това уникално усещане за лято, в което ни пренася всяко отпиване на свежата цитрусова експлозия на охладена чаша Chandon Garden Spritz.
 

Как се ражда Chandon Garden Spritz
 

Всичко започва на 1000 м. надморска височина с танцуващите танго гроздове, опиянени от хладните игриви ветрове на Андите. Това е топ кювето на Chandon, направено от Шардоне, Пино ноар и Семийон, отглеждани в Мендоса - най-добрият винен регион в Аржентина. Световноизвестният тероар предлага необходимите условия за оптимална зрялост на плода и запазва неговите свежи и балансирани киселини. За направата на това пенливо вино се използва методът Шармат, чието най-голямо предимство е запазване на натуралния плодов вкус и аромат.

Другата ключова съставка в Chandon Garden Spritz са уникалните валенсиански портокали. Те намират своя втори дом в южните части на Аржентина и вече трето поколение производители се грижат за насажденията. Отглеждани напълно натурално, без пестициди и добавки, корите на портокалите се обработват по няколко начина за пълен баланс на вкуса. Една част леко се запичат до получаване на нежна карамелена горчивина, която придава дълбочина и комплексност. След това, получената комбинация от свежи и изпечени портокалови корички се залива с бренди, както и с таен букет от най-добрите подправки и билки от целия свят. Полученият ликьор е израз на характерния за Аржентина и предпочитан от хората вкус – сладък и ароматен битър. 

Ликьорът се добавя към пенливото вино Chandon и така се ражда Chandon Garden Spritz (Шандон Гардън шприц). Напитка, която предразполага към едно истинско лятно усещане и слънчеви моменти. От Вас остава единствено да добавите щедро количество лед, резен портокал и стрък розмарин. 

Chandon Garden Spritz се отличава от всички останали напитки в този стил със своята натуралност – няма добавени аромати, не се използват каквито и да е пестициди или препарати, няма оцветители. Chandon залага изцяло на естествения плодов характер и чист израз на тероара.

 

Рецепта номер 64 
 

64 са опитите в продължение на години за достигане на перфектния резултат. Общо 2.5 тона ръчно набрани портокали се използват в тестовете, а сокът, който не се използва, се дарява на местни училища. Гроздето за базовото пенливо вино също се бере ръчно, при оптимална зрялост. 

Ана Паула Бартолучи – технологът, който стои зад Chandon Garden Spritz споделя своето вълнение: „Уникален е! Chandon е лидер в пенливите вина и иновациите са нещо, с което се гордеем. Отне ни 4 години да разработим тази напитка и сега вече може да го споделим с нашите клиенти.“

„Това е шприц, на който можем да се наслаждаваме с приятели при най-различни поводи. Просто прави моментите още по-приятни”, споделя ни още тя.

Вижте още от Основи на виното

Новото Божоле е вече тук!

Новото Божоле е вече тук!

от Seewines Admin , 16.11.2022
Ето ни на... Лозето!

Ето ни на... Лозето!

от Seewines , 29.04.2023
Цветна седмица Colorito

Цветна седмица Colorito

от Seewines Admin , 01.03.2021