Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Ferro 13 - нетипичната и новаторска винарна

Ferro 13 - нетипичната и новаторска винарна

20.07.2020
Автор: Seewines Admin

Ferro 13 е необикновена, нетипична и напълно новаторска винарна.

Тя обединява хора със силна страст към виното и изкуството. Алберто, Федерико, Марко и Габриеле са група приятели, чиито афинитет към виното създава невероятни вина от всички краища на Италия. Както всеки един от хората зад проекта Ferro 13, така и всяко вино има собствена история, която ни потапя в италианското винено съвършенство от Севера до Юга. Совиньон Блан, Пино Гриджо, Неро д'Авола, Негроамаро, Санджовезе, както и пенливите просеко и ламбруско - оцветете лятото си с пъстрата гама на Ferro 13.



HASHTAG

За мен
Аз съм алтер егото на Aлберто Зампини. Аз съм символът на съвкупността, обединявам съдържание и ключови думи. Живея в социалните медии. Аз представлявам настоящето и бъдещето.

Място на раждане
Хълмовете на Източен Венето. Гроздоберът е в началото на септември. Алкохолно съдържание: 12,5%.

Винификация
Гроздето ми се събира при ниски температури и преминава студена мацерация за близо 7 дни. Веднъж пресован, ферментирам при не повече от 14 °C за продължителността на винификацията, приблизително 30-40 дни. Оставам на фините си утайки над 3 месеца с непрекъснат батонаж, което означава, че букетът ми остава непроменен. След асемблаж почивам в съд за месец, преди да бъда бутилиран.

Характер и стил
Аз съм модерна, социална личност с око за тенденциите и промените. Аз съм приземен и изразявам настроенията на хората. Харесват ме заради подчертания ми зелен и минерален аромат. Букетът ми носи аромат на бели цветя и нотки на чили.

THE BOSS

За мен
Аз съм водачът на бандата. Аз съм визията на петима приятели, запалени по дигиталната комуникация и иновациите, които възприемат виното като начин да споделят съвременната култура.

Място на раждане
Хълмовете на Марка Тревиджана, северно от самия град Тревизо, на приблизително 100 метра надморска височина. Алкохолно съдържание: 11,5%.

Винификация
Гроздето ми се бере в различни периоди между септември и октомври, за да се получи широк спектър от аромати и усещания. В процеса на производство на пенливата ми същност има отлежаване на фини утайки, процесът е бавен и отнема между 60 и 70 дни. Това ми дава шанс да развия перлени мехурчета и по-деликатна свежест.

Характер и стил
Аз съм решителен тип, със силен, но уравновесен характер. Имам свежи балончета, докато букетът ми напомня за плодови и флорални нотки. Общителен съм. Моята личност и стил очароват и привличат хората.

THE LADY

За мен
Аз съм винената женска същност, аз съм почит към дамския чар, красота и елегантност.

Място на раждане
Източните хълмове на Венето. Гроздоберът е в края на август. Алкохолно съдържание: 12-12,5% в зависимост от реколтата.

Винификация
Гроздето ми се събира при ниски температури и преминава през студена мацерация за близо 7 дни. Ферментирам при не повече от 14 °C за продължителността на винификацията, приблизително 30-40 дни. Оставам на фините утайки над 3 месеца с непрекъснат батонаж, което означава, че букетът ми остава непроменен. След сглобяването отлежавам за месец, преди да бъда бутилирана.

Характер и стил
Космополитна пътешественичка, мчетателка за свят отвъд паспорта. Не следвам тенденциите, създавам ги. Имам уникален стил и разпознаваема идентичност, отличавам се с нетрадиционни детайли.

HACKER

За мен
Аз съм алтер егото на 01101101 01110010 01111000. Дигиталната комуникация е моят свят, компютрите и умните устройства са моите инструменти.

Място на раждане
Сърцето на Тоскана – хълмовете на Греве в Кианти, на 300 метра надморска височина. Гроздоберът е в края на септември. Алкохолно съдържание: 13%-13,5% в зависимост от реколтата.

Винификация
С почит към традициите, но с око и за иновациите, моите процеси на винификация и съзряване се провеждат отделно за всеки парцел и тероар, от които се бере гроздето за мен. След като периодът на отлежаване на всеки от тях приключи, ме асемблират и почивам в бъчва за месец, преди да вляза в бутилка

Характер и стил
Космополитен и спортен, харесван съм заради структурата и свежестта си, както и заради букета си, който припомня нотки на сладки виолетки и малки червени плодове.

GENTLEMAN

За мен
Аз съм алтер егото на винопроизводителя Марко Бернабеи и живото доказателство, че джентълмените все още съществуват: учтиви, уважавани и последователни в личния си живот и на работа.

Място на раждане
Хълмовете на Павия, на 130 метра надморска височина. Гроздоберът е в последните 10 дни на септември. Алкохолно съдържание: 12,5-13% в зависимост от реколтата.

Винификация
Един джентълмен не заслужава нищо по-малко от класическа винификаци със забележително високи стандарти. Това, разбира се, означава производство в бургундски стил в конусовидни дървени 3000-литрови съдове при неконтролирана температура. Техниките делестаж и батонаж ми позволяват да претърпя малолактична ферментация. Прекарвам приблизително 9 месеца върху фините си утайки.

Характер и стил
Предпочитам класически и елегантен стил, избирайки костюм и вратовръзка по всяко време, дори и на лозата. Не съм екстровертен. Предпочитам да се разкривам бавно. Хората харесват уникалната ми личност и моя букет, напомнящ нотки на червени плодове.

HIPSTER

За мен
Аз съм алтер егото на Габриеле Стринга, творецът на групата. Аз съм синтез на миналото и бъдещето, израз на международно течение, избрало брадите и мустаците като свои определящи символи.

Място на раждане
Крайбрежието на Салентин, южно от Бриндизи, на 80 метра надморска височина. Гроздоберът е между края на септември и началото на октомври. Алкохолно съдържание: 13%.

Винификация
Използвам редица източници и ги обединявам в хармония. Брането на гроздето се извършва на етапи. Първият е на върха на ароматната зрялост, за да се гарантира целостта и представителността на тероара. Второто бране е след продължително узряване на гроздето. Процесът на винификация се извършва отделно за всяка беритба. След като тези две части се смесят, виното отлежава месец, преди да бъде бутилирано.

Характер и стил
Аз съм смесица от традиции и култури. Моят стил лесно съчетава тениски, кецове и шапка с перфектните ми мустаци. Мога да бъда открит и загадъчен едновременно, букетът ми е сложен, припомняйки червени плодове и нотки на пипер и подправки.

NERD

За мен
Аз съм алтер егото на Алберто Бурато – човек, посветен на числата. Роден във Венето, но съм „осиновен“ от Сицилия вече 15 години.

Място на раждане
Крайбрежието на Сиракуза на 50 метра надморска височина. Гроздоберът е през септември. Алкохолно съдържание: 13%-13,5% в зависимост от реколтата.

Винификация
Аналитичните ми умения произтичат от моя опит и характер. Гроздето ми е мацерирано преди ферментация, за да се запазят нежният букет и цветове. За да се изявят спецификите на всеки парцел, от който съм бран, всеки отделен сок се се винифицира отделно. Моят окончателен характер се подчертава, когато прекарам 6 месеца на фините утайки в стоманени съдове.

Характер и стил
Мекият ми външен вид разкрива силна и решителна личност. Хората ме харесват заради този прецизен характер. Букетът ми носи нотки на цветя и подправки като анасон и канела.