Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Петър Бакалов и Georgiev/Milkov

Петър Бакалов и Georgiev/Milkov

22.04.2020
Автор: Seewines Admin

След няколко години на обучение във Франция и събиране на опит в света на виното, вече над година и половина съм част от невероятния и професионален екип на Seewines. През този период обогатих още повече винената си култура и разширих знанията си за красивите български вина. В тази рубрика ще ви представя някои от родните вина, които оставиха най-сериозен отпечатък върху мен. Ще започнем с прекрасните вина на Петър Георгиев и Радостин Милков.

Петър Георгиев и Радостин Милков са приятели, които започват съвместен проект през 2014г. Двамата нямат собствени лозя, но се впускат в пътешествие из винените кътчета на България, за да открият подходящ тероар, който да се превърне в дом за техните вина. След дълги обиколки на Тракийската низина и проверка на редица лозя, стриктният им поглед се спира на няколко специално подбрани места. Гроздето за техния ръчнопресован Мавруд и пенливия Pét-Nat произлиза от стари лозя край село Нови Извор, югоизточно от Асеновград. За комплексните червени вина от Рубин, както и за свежото розе - Pink Side of Rubin са отговорни лозята край село Брестовица.

Тази година за първи път под етикета Georgiev/Milkov откриваме бяло вино, и то от изключително интересен сорт – Червен Мискет. Той се отглежда от стари времена по нашите земи, но рядко някой се осмелява да работи с него.

Стилът на Петър и Радостин позволява на всичките им вина да изглеждат по модерен и елегантен начин, който да разкрива красотата на българските сортове и да ни подканя да отпием отново.

1. RED MISKET WHY NOT 2019 - 19,90 лв.

Бяло вино от червен Мискет е истинско откритие. Вино, определено превърнало се в пролетен хит сред екипа на Seewines, който прекарва дългите дни на home office с чаша от него в ръка. И защо не?

2. PINK SIDE OF RUBIN 2019 - 21,90 лв.

Нежното докосване от акациеви бъчви, където част от виното отлежава 3 месеца, го превръщат в розе с шарен букет от аромати и пленяващ характер.

3. MAVRUD HANDPRESSED 2016 - 39,90 лв.

Дълго време съхранявахме няколко последни бутилки от реколта 2016 в нашия резерв. Погрижили сме се виното да отлежава в отлични условия, за да продължи своето развитие и след време да му се насладите в цялата му прелест. Ето че този момент настъпи. Побързайте и попълнете колекцията си с тази рядка находка!

4. MAVRUD HANDPRESSED 2017 - 35,90 лв.

Спомням си, когато пробвах това вино за първи път. Плод, финес и дълбочина - това са трите думи, с които още го свързвам. След като го пазихме грижливо, за да отлежи по отпимален начин, сега е време да се докоснете до последните бутилки, с които разполагаме.

5. MAVRUD HANDPRESSED 2018 - 31,90 лв.

След двете невероятни вина през 2016 и 2017 победната серия на Георгиев и Милков продължава и през реколта 2018 с още един първокласен Мавруд. Основните съставки за този успех и този път са качествен плод от стари лозя, прецизност и невероятен усет по време винификацията.

6. RUBIN HANDPRESSED 2017 - 35,90 лв.

Няма как да опознаем вината и стила на Георгиев и Милков, без да опитаме и техния Рубин. Остават няколко последни бутилки от реколта 2017, които чакат да разкажат историята си. Тя е дълга, затова се настанете удобно и се заредете с много... търпение.

7. RUBIN HANDPRESSED 2018 - 31,90 лв.

Не отстъпва на предшественика си, даже напротив. Сравнете двете реколти и като истински винени съдии се доверете на усета си - той нямя да ви подведе.

8. PÉT-NAT FUNK MAVRUD 2019 - 19,90 лв.

Популярността на пенливите вина в стила Pét-Nat не спира да расте в световен план през последните години. Tези "естествено пенливи" вина започват да стават разпознаваеми и търсени и у нас заради закачливите балончета и насладата, която носят. Благодарение на прекрасни примери като този Pét-Nat от българския сорт Мавруд, тази напитка може да се превърне във Вашия нов летен фаворит.

ПАКЕТИ

Вижте още от Селекция на месеца

Топ 10 вина за юли месец

Топ 10 вина за юли месец

от Seewines Admin , 26.07.2021