Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Топ 10 вина за риба и морска храна

Топ 10 вина за риба и морска храна

31.05.2024
Автор: Seewines

Чувствате ли се готови за слънчевите дни и топлите нощи на юни? Използвайте традиционната ни месечна селекция, за да посрещнете всички вълнуващи изкушения на летния сезон край морския бряг или в компанията на приятели. Морската храна се консумира навсякъде по света, въпреки че различните култури се наслаждават на нея по различен начин, тя е изключително популярна!

 


1. ПЕТ-НАТ САНДАНСКИ МИСКЕТ ОРБЕЛИЯ 2022 - СЕГА на -10% (24,75 лв.)

Вино за слънчево настроение и свежи балончета.

Естествено пенливо вино от Долината на Струма, направено по древния метод Pétillant Naturel, според който виното се бутилира преди завършването на ферментацията. Ароматът е с нежна плодовост, ясно изразени зелена ябълка и круша с приятна цитрусова свежест. Много подходящо за комбинация със свежа зелена салата с пушена сьомга и круша.

 
   КУПЕТЕ ТУК   


 

 


2. АСИРТИКО КИР ЯНИ 2023 - СЕГА на -10% (25.65 лв.)

Асиртико е най-известният гръцки бял сорт грозде в света. Асиртико произхожда от вулканичния остров Санторини, но се е приспособил да вирее и в други части на Гърция. Assyrtiko 2023 Kir-Yianni идва от региона на Аминдео. Аромати на лимонова кора, бяла праскова и зюмбюл завладяват носа. На небце виното е заоблено, плодово и минерално с много приятен финал. Препоръчваме за консумация с пълнен калмар със сирене фета и чери домати.

 

     КУПЕТЕ ТУК   
 

 

 

 

3. ПЕКОРИНО ИЛУМИНАТИ 2023 - СЕГА на -10% (20.70 лв.)

Пекорино е сорт, който е основен в източните крайбрежни райони на Италия, по-специално в областите Марке и Абруцо. Pecorino 2023 Illuminati  се съчетава чудесно и с риба и морски дарове, сухите меки билкови нотки и зрели плодове, които се срещат във виното, са идеален партньор на задушени миди с девисил и чесън и красив морски залез.


    КУПЕТЕ ТУК   
 

 


 


4.ВЕРМЕНТИНО BETTER HALF 2022 - СЕГА на -10% (22,41 лв.)

Верментино се отглежда основно в Сардиния и Тоскана, но Верментино Бетър Халф 2022 е чудесен български представител на сорта. Цитрусов нос с нотки на сладък лимон, зряла жълта ябълка и слива. Тялото е меко, обло с приятна свежест и дълъг поскевкус на грейпфрут и бадем. Стриди с леко пикантен дресинг с лайм биха били доста добра комбинация с виното.

 
    КУПЕТЕ ТУК    
 
 

 


 


5. ШЕНИН БЛАН КЮВЕ "МММ..." ФУРНИЕ 2023 - СЕГА на -10% (29.61 лв.)

Елегантен Шенин Блан от Долината на Лоара. Носът разкрива аромати на бели плодове, пчелна пита, лешници и цитруси. Тялото е балансирано със свежи киселини, долавят се зряла дюля, жълта круша, лека джинджифилова подправка. Дълъг и минерален послевкус ни подканя към по -сериозна морска храна – стек от риба тон на барбекю с мус крема сирене и кедрови ядки комбинирани със зелена салата с чери домати и цитрусов дресинг, гарантират празник за сетивата!
 
 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

 

 

6. СТАРО ОРЯХОВО РОЗЕ СИРА 2022 - СЕГА на -10% (18.45 лв)

При избора на вино за рибни ястия, розето винаги е подходящ вариант. Розето на Старо Оряхово впечатлява с финия си перлено-розов цвят с платинени отблясъци. Носът е интензивен и комплексен, с усещане за сочни малини и бели череши, на втори план – свежа минералност и лимон. Стегнато тяло, елегатно и гладко, с усещане за цитрус и свежа вишна във финала. Комбинацията с пълнен лаврак със сушени домати и каперси е невероятно добра.

 
     КУПЕТЕ ТУК   



 

 

7. СОВИНЬОН БЛАН ВАЙНГУТ ВЕС 2022 - СЕГА на -10% (29.61 лв.)

Вайнгут Вес е производител от Долна Австрия, с който се гордеем и чийто вина никога не разочароват. В месечната ни селекция ви предлагаме един малко по - различен Совиньон блан, който съчетава познатите тревисти аромати, но наситен с минерални нотки, комплексна структура и елегантност. Съчетанието му със скариди с бяло вино и подправки на тиган е много сполучлива комбинация.
 

     КУПЕТЕ ТУК   
 

 


 

 


 8. РОЗЕ "ГРЕКУ ДИ ЛИВАНТИ" НЕРО Д'АВОЛА 2021 - СЕГА на -10% (31.50 лв.)

Това розе представя един по-различен облик на чаровния сицилиански сорт Неро Д‘Авола. При това розе е уловен пикантния и флорален характер на сорта. Ухания и вкусове на листенца от роза, червени горски плодове, цитрусови нюанси и билки, всичко това с усещане за подчертана свежест и лекота превръщат това розе в неустоимо лятно вино. Комбинацията му с деликатното бяло месо на ципура, овкусено с лимон, червен пипер и див чесън Левурда е истинска гастрономическа идилия. Може да звучи нестандартно, но рецептата е изпробвана, а комбинацията неустоима.


    КУПЕТЕ ТУК   
 
 

 

 

 

9. САНСЕР РУЖ "Л'АНСИЕН ВИН" ФУРНИЕ 2019 - СЕГА на -10% (58.41 лв.)

Пино Ноарът от долината на Лоара е много различен от този от Меката на сорта, Бургундия. Както заради различните почви и тероар, така и заради различните клонове на сорта, характерът на пино ноарите от Сансер или от цялата долина е по-структуриран и вината се усещат по-стегнати. Отново присъства типичната за сорта елегантност, но по-скоро преобладават минералността, черната череша и свежите стегнати танини, отколкото характерните за бургундските представители червени горски плодове, горска шума,  билки и едва осезаеми танини. Именно минералността и свежестта са елементите, които го правят отлична компания за стек от Сьомга приготвен алангле със запечени картофи.
 

      КУПЕТЕ ТУК   
 
 

 


10. МАЛБЕК МЕН МИЙТС МАУНТИН, МЕНДОСА, АРЖЕНТИНА 2022 - СЕГА на -10% (21.51 лв.)

Характерът на сорта, произхождащ от Бордо и намерил изключителна изява в Аржентина е причината за чара на това вино. Плътността и наситеността на този Малбек се усещат категорично и същевременно много меките и гладки танини и свежестта създават изключителна лекота и деликатност при усещането от виното. Именно тази лекота и свежест в комбинация с ярките нотки на пушек, кафе, тъмен шоколад, синя слива и ароматни лилави цветя правят този Малбек изненадващо добър за съчетание с грилован омар.
 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 


 

 

 

Вижте още от Селекция на месеца

Топ 10 вина за юли месец

Топ 10 вина за юли месец

от Seewines Admin , 26.07.2021
Seewines - празничен каталог

Seewines - празничен каталог

от Seewines Admin , 14.12.2020
ТОП 10 вина за месец май

ТОП 10 вина за месец май

от Seewines Admin , 20.05.2022