Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Мази-Шамбертан Гран Крю
Мази-Шамбертан Гран Крю

Мази-Шамбертан Гран Крю 2008

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0667

Mazis-Chambertin е Grand Cru с площ почти 9 ха, разположено в община Gevrey-Chambertin. Основният сорт грозде, отглеждан там, е Пино Ноар. Виното от Domain Tortochot отлежава в нови дъбови бъчви в продължение на 18 месеца.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Пръст Пръст
 • Землисти аромати Землисти аромати
 • Трюфел Трюфел

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домен Тортошо

Домен Тортошо

Domaine Tortochot е създадено в края на XIX век. От 1996 година Chantal Tortochot се заема с проект за опресняване на лозята, възстановяване и модернизиране на една вековна винарна. Имотът е 11 хектара, 10 от които са в Gevrey-Chambertin, включващи два 1er Crus и три Grand Cru парцела. Средната възраст на лозята в целия домейн е над 50 години. Винификацията е комбинация от традиционни и съвременни техники. На гроздето от сорта Pinot Noir се отстраняват чепките и се прави студена мацерация преди ферментацията. Всички парцели се винифицират отделно, а модерният контрол на температурата осигурява бавна и деликатна ферментация. Всички Grand Crus отлежават 18 месеца в 100% нов дъб, а 1er Crus в около 50%. От реколта 2012, всички вина от Domaine Tortochot са сертифицирани екологично от EcoCert. Вината на Chantal са едновременно елегантни, плътни и концентрирани. Те са изключителен изрази на всеки отделен тероар.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю