1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Пойяк Прайвит Селекшън, Бордо

Пойяк Прайвит Селекшън, Бордо 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0130

Лозовите масиви, от които е произведено това вино се намират в близост до р. Жирон. Характеристиките на сортовете преминават и във виното, като го даряват с изразителен нос и богат вкус.

Алк. 13%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Теменужки Теменужки

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Schroder & Schyler

Schroder & Schyler

Schroder & Schyler са негосианти (търговци) на вино от 1739 и са най-старата семейна компания в Бордо. Според системата на негосиантите те изкупуват, отлежават, бутилират и продават вино от подбрани райони и винарни. Тази система датира от времето, когато собствеността на лозята е била в ръцете на кралското обкръжение и аристокрацията, затова и тази работа се е смятала за недостойна за тяхното ниво. Schroder & Schyler е от последните големи търговски къщи в Бордо, която е запазила семейно управление - вече осем поколения. Продажбата на Grand Cru вина представлява половината от дейността на компанията, а другата половина се реализира чрез ексклузивни договори за дистрибуция с внимателно селектирани винарни от региона.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю