BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Вино
  3. Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо
Pontet Canet Pauillac

Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо

Шато Понте-Кане
Червено биодинамично вино, оценявано много високо в редица класации и конкурси. Ароматът е чист и жив, а структурата е богата и копринена. Във финала има загатнато ментово и минерално усещане. Le Guide Hachete Des Vins, 2010: 2 Stars
  • 750 мл
  • 2006
340,00 лв.
В наличност

Остават само 2 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Pontet Canet Pauillac
Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо
2006

Chateau Pontet-Canet

За триста години история Château Pontet-Canet е било собственост само на три фамилии - рядкост за района на Médoc. Новото време идва с Guy Tesseron, търговец на коняк от региона, който го купува през 1975. Заедно с Jean-Michel Comme, управител от 1989 година, той напълно променя лозите и идентичността на Château Pontet-Canet. Започват да отглеждат лозите с минимална намеса, по органични и биодинамични методи, като в момента дори използват коне за работа на полето. Guy Tesseron казва, че той и екипът му не са винари, а земеделци. Работата е единствено на ръка, а при винификацията се използва гравитацията за минимално влияние върху зърното. След няколко години на проби във винарната са инсталирани 100 бетонни амфори (dolia), проектирани от Pontet-Canet. За да се покаже уважение към чистотата на плода и земята, от която идва, в направата на бетонните амфори е включена и пръст от лозята, чието вино зрее в тях.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество
93 Да
Le Guide Hachete Des Vins, 2010: 2 Stars
93


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.