Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо
Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо
 • 93

Шато Понте-Кане, Пойяк, Бордо 2006

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0018

Червено биодинамично вино, оценявано много високо в редица класации и конкурси. Ароматът е чист и жив, а структурата е богата и копринена. Във финала има загатнато ментово и минерално усещане. Le Guide Hachete Des Vins, 2010: 2 Stars

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Дим Дим
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато Понте-Кане

Шато Понте-Кане

За триста години история Château Pontet-Canet е било собственост само на три фамилии - рядкост за района на Médoc. Новото време идва с Guy Tesseron, търговец на коняк от региона, който го купува през 1975. Заедно с Jean-Michel Comme, управител от 1989 година, той напълно променя лозите и идентичността на Château Pontet-Canet. Започват да отглеждат лозите с минимална намеса, по органични и биодинамични методи, като в момента дори използват коне за работа на полето. Guy Tesseron казва, че той и екипът му не са винари, а земеделци. Работата е единствено на ръка, а при винификацията се използва гравитацията за минимално влияние върху зърното. След няколко години на проби във винарната са инсталирани 100 бетонни амфори (dolia), проектирани от Pontet-Canet. За да се покаже уважение към чистотата на плода и земята, от която идва, в направата на бетонните амфори е включена и пръст от лозята, чието вино зрее в тях.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю