1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Сюприйм Гранд Кюве Домейн Бойар

Сюприйм Гранд Кюве Домейн Бойар 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3666

Замислено и създадено от старши енолозите на Домейн Бойар, известните професионалисти семейство Капка и Росен Георгиеви, това класно вино е един богат, добре структуриран и запомнящ се класически Бордо бленд. Енолозите на винарната работят с внимателно подбрани, контролирани и селектирани лозя – в случая мерло и каберне совиньон са от района на Харманли, а каберне фран и пти вердо, от Любимец. Гроздоберът е в периода от 11 септември до 4 октомври 2017 на различни дати за отделните сортове. Винифицира се в малки дъбови ферментатори с обем 500 л и иноксови ферментатори с обем 1000 л.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Дървесни аромати Дървесни аромати
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домейн Бойяр

Домейн Бойяр

“Домейн Бойар“е основана през 1991 година и разполага с две изби. „Сините скали“ е рапозложена до природната забележителност - Сините скали в Стара планина. Открита е в 1999г. и е една от най-големите и модерни винарни в източна Европа. През 2003 година семейството на Домейн Бойар се присъединява и бутикова изба „Кортен“, известна с методите си на микровинификация и специализирана в производството на висок клас вина. През 1992 година Домейн Бойар получава личното позволение на Неговото Величество Цар Симеон II и изключителното право да използва семейния царски герб върху специална селекция премиум вина с името "Royal Selection".

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю