1. Начало
 2. Вино
 3. Зеланос Z Пино Ноар Барел
 • -10 %

Зеланос Z Пино Ноар Барел

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0982

Лозовият масив се намира в село Славянци. Гроздето се бере и сортира на ръка. Виното ферментира в иноксови съдове, след което отлежава 12 месеца във френски барици.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Слива Слива
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Бели меса Бели меса
 • Паста Паста

Повече за това вино

Зеланос

Зеланос

Виното е единствената напитка в сегашния свят, чиято визитна картичка е мястото, където е расло гроздето." - твърдят във винарна Зеланос. Малката бутикова винарна е разположена в село Славянци, в Розовата долина, известна и като царството на Мискета: деликатен, ароматен, типичен български сорт, с вкусови нотки, напомнящи бели цветя, зелена ябълка и цитрус. Собствените лозя на винарната, надхвърлящи 70 хектара, освен уникалния местен сорт Мискет, произвеждат класическите Совиньон Блан, Пино Гри, Шардоне, Пино Ноар, Сира и Каберне Фран. Гледките, откриващи се от терасите на изба Зеланос към цялата Сунгурларска долина, са не по-малко омайващи от самите вина. Богът Зеланос превръщал гроздовия сок в желана и вълшебна напитка, която давала на траките сила в битките и веселие в ежедневието. Сигурно затова, както пише Херодот, траките взимали важни решения само, когато са пияни.

Всички от този производител
Черноморски район

Черноморски район

Черноморското крайбрежие е район в който са концентрирани близо 30% от българските лозя. Климатът, с топли лета и меки зими е подходящ за отглеждане на бели сортовe. Eсента е топла и продължителна, което благоприятства натрупването на достатъчно захари за получаването на фини бели полусухи вина. Над 50% от белите сортове грозде в България се отглеждат тук, а най-разпространените са Димят, Ризлинг, Юни блан, Мускат отонел, Траминер, дори Совиньон блан. Вината са с приятен плодов аромат, плътен вкус и елегантна свежест. Старият ендемичен сорт Димят освен че е подходящ за сухи, често се използва и за производство на десертни вина, а също и за фини ароматни дестилати.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю