Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Александра Розе Пти Сира

Александра Розе Пти Сира 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4905

Цветът е искрящ наситен неоново розов. Носът разгръща аромати на червени горски плодове, цитруси и карамел. Вкусът е хармоничен, средно по плътност тяло с много добра структура и елегантен, минерален финал с усещане за сладост. Пикантна азиатска храна, свежи салати и леки десерти са подходящи за комбиниране.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Пти Сира

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Карамел Карамел

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Александра Естейт

Александра Естейт

Проектът “AlexandraEstate” води началото си от 2012 г. Тогава са закупени първите лозя от 200 дка в първа година на плододаване в с. Орешец, Харманлийско. Село Орешец се намира в небезизвестния Югоизточен район, а лозята са разположени в подножието на Източните Родопи и граничат със 100-годишна дъбова гора. Изложението е северно, което дава възможност на гроздето да запази добри киселини дори в този регион с обичайно горещ климат. Сортовете са: Сира, Малбек, Каберне Фран, Пино Ноар, Мерло, Шардоне, Марсан, Русан, Семийон и Вионие. През 2013г. “AlexandraEstate” се разширява с още 100 дка лозя в с. Ракитница, Старозагорско. Характерно за това лозе са карбонатните почви и надморската височина от 300м. Лозето ще бъде в плододаване през 2016 г. Сортовете са: Каберне Фран, Сира, Каберне Совиньон, Мерло, Совиньон Блан, Шардоне и Семийон. При отглеждането на лозята на „AlexandraEstate“ са застъпени принципите на органичното и биодинамичното земеделие. През 2014г. „AlexandraEstate” ще произведе общо 30 000 бутилки вина: бели, розе и червени. Тази година ще започне изграждането на винарна „AlexandraEstate”в с. Ракитница, която ще бъде с капацитет 60 000 бутилки. На етап проектиране е и втора винарна с по-големи възможности за производство в с.Орешец. За „AlexandraEstate”работят доказани специалисти: отглеждането на лозята е поверено на Атанас Шидеров и Ерик Моро, а за винификацията и създаването на блендовете се грижиха Александър Велянов и Тиери Хаберер.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Пти Сира

Пти Сира

Пти Сира е открит за първи път във Франция в средата на XIX век. Характерно с необикновения си дълбок цвят и плътен аромат на боровинки, шоколад, сливи и черен пипер. Въпреки популярността си, Пти Сира е изключително рядко грозде с по-малко от 10 000 засадени декара в света, като се отглежда основно в Калифорния.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю