Безплатна доставка
  1. Начало
  2. Блог
  3. Новини
  4. Топ 10 вина в духа на лятото през юли

Топ 10 вина в духа на лятото през юли

24.06.2024
Автор: Seewines

Фокусът на таз месечната ни селекция е да Ви представим вина, които изразяват най-пълноценно и автентично стила на виноделието от своите райони и са емблематични както за държавите, от които идват, така и в световен мащаб.
Акцентът е върху свежи, млади и деликатни вина подходящи особено много за лятото. Убедени сме, че ако се доверите на предложенията ни ще останете очаровани от хедонистичните моменти, които те ще Ви доставят, както и ще впечатлите дори най-взискателните винолюбители.

*Вината от класацията "Топ 10 вина в духа на лятото през юли" можете да закупите с -10% отстъпка в периода 1/07 - 31/07/2024г.

 

 

1. МОССА ГАРГАНЕГА СПУМАНТЕ БРУТ КАНОЗО - СЕГА на -10% (21,51 лв.)

От 1876 г. семейство Канозо винаги е вярвало в качеството на виното, произвеждано на историческите хълмове на Монфорте д‘Алпоне във Венето.
Свежо и елегантно пенливо вино, произведено по метода Мартиноти от 100% гарганега, отглеждана на вулканични терени.
Блестящо и прозрачно, с устойчив перлаж, на нос интензивен аромат на грейпфрут и зряла круша, с леки минерални нотки, свежо и елегантно.
Сухо на вкус, меко и с изящен баланс между киселинност и сочност. Възхитителен послевкус с аромат на круши и бадеми. Чудесно за аперитив или с риба и морски дарове.

 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

2. ВЕРМЕНТИНО ДИ ГАЛУРА СУПЕРИОРЕ КУКАЬОНЕ ПИЕРО МАНЧИНИ 2023 - СЕГА на -10% (27.81 лв.)

Винарната на Пиеро Манчини произвежда вино от 1989 г. насам, като използва само собствено грозде от лозя в района на Галура (Серверна Сардиния).
Сламеножълт цвят с леки, зеленикави отблясъци. На носа се долавят ароматни нотки на средиземноморски храсти, розмарин и дафинов лист, плодови нотки на жълта праскова. Вкусът е мек и добре структуриран, с водеща сочност, подчертана от елегантна минералност и дълъг финал. Идеално за предястия и първи ястия с морски дарове и меки пресни сирена.

 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

 

 

3. ШАТО ГРАН КАВАЛИЕ КОТ ДЕ ПРОВАНС 2022 - СЕГА на -10% (42.75 лв.)

Château Cavalier е имение, посветено изключително на производството на розе, разположено в сърцето на Прованс. От 2012 г. насам избата е сертифицирана като Terra Vitis за устойчивост и всички аспекти на бизнеса са проектирани така, че да зачитат хората, околната среда и лозята. Купажът от провенсалски сортове създават автентично "гурме" розе. Бледият му розов цвят крие многопластов и експлозивно мощен ароматен профил. Долавят се на носа нотки на свежи плодове като малина и червено френско грозде, както и цитруси, личи и средиземноморски подправки. Първоначалната елегантност и изтънченост стават все по-комплексни, добавяйки на небцето подправки с флорални нотки, заедно с цитрусови и червени плодове. Елегантно структурирано, свежо и минерално на финала.

 

    КУПЕТЕ ТУК   
 

 


4.ИНБИАНКО ВЕРМЕНТИНО КОЛИНЕ АЛБЕЛЕ 2022 - СЕГА на -10% (33,21 лв.)

Малка семейна изба посветена на биодинамичното производство, разположена на прохладните тоскански хълмове на няколко километра от тиренския бряг. Единственото верментино само с 10% алкохол!
Наситено сламеножълто с ярки отблясъци. Приканващ нос на свежа ябълка и бяла праскова, мокър камък, богат цветен букет и фини подправки. Небцето е много сочно, с ясна плодова сърцевина, прецизно, вертикално и леко, с фини зелени нотки в дългия финал.
Чудесно като аперитив, както и в съчетание със сурови морски дарове, като местните стриди.

 

    КУПЕТЕ ТУК    
 
 

 


5. ГРИЛО, СИЦИЛИЯ 2022 - СЕГА на -10% (27.00 лв.)

Сицилия е най-големия средиземноморски остров известен с вековната си история и традиции. Лозарството и виноделието за част от тяхната култура.
Избата е собственост на Семейство Di Lorenzo от близо 200 години, които успяват да съчетаят традиция с най-модерна технология и страст за производство на отлични вина.
Виното е със сламено жълт цвят с елегантни зелени нюанси. На носа се открояват плодови аромати на ябълка и праскова с цитрусови нотки. Небцето е наситено, с добра структура и се допълва от аромати на бяла праскова и пикантни нотки. Освен това фината киселинност балансира тези елементи, което създава възхитително дегустационно преживяване.
Многофункционално вино, идеално за предястия, първи ястия, риба, зеленчуци и свежи сирена.

 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

6. ШАБЛИ ДОМЕЙН НАТАЛИ Е ЖИЛ ФЕВР 2022 - СЕГА на -10% (46.71 лв)

Семейство FEVRE е родено преди няколко века в сърцето на Шабли. Можем да проследим родословното им дърво от 1745 г. насам. Вината им са био сертифицирани от 2015г.
Лозята им са засадени на каменисти почви (варовик Kimmeridgien), които позволяват умерено производство. Повечето от лозята са на възраст между 15 и 25 години.
Виното се представя с красив светло лимонен цвят с нежни зеленикави нюанси. Носът е нежен, леко цветист и цитрусов, с нотки на бели плодове. Вибриращо свежо, елегантно, леко маслено със сладък плод и деликатна горчивина. Много приятно като аперитив, съчетава се прекрасно със стриди, миди и рибни ястия.

 

    КУПЕТЕ ТУК   


 

7. ФОНТЕ СОАВЕ КЛАСИКО КАНОЗО 2023 - СЕГА на -10% (22.95 лв.)

В югоизточната част на класическата област Соаве се намира винарната Canoso, в рамките на "Cà del Vento Cru", най-малката единица в Соаве и изключителна собственост на семейство Канозо.

Блестящо, наситено жълто вино. Добра наситеност и комплексност, с деликатни цветисти аромати, които оставят място за балсамови нотки; свежа и деликатна нотка на финала. Небцето е интензивно, приятно комплексно и в същото време елегантно; свежестта му го прави способно да се адаптира лесно към хиляди вкусове. Подходящ за аперитив, чудесно съчетавание с рибни предястия, зеленчукови ястия и меки сирена.

 

   КУПЕТЕ ТУК   
 


 


 8. ЧИРО БИАНКО ТЕНУТА ЮЦОЛИНИ 2023 - СЕГА на -10% (17.10 лв.)

Юцолини са известна калабрийска фамилия, съществуваща в Чиро от началото на XVI век. Сегашният собственик на компанията е Фортунато Юцолини, който заедно с семейството му започва през 2005 г. преработката на гроздето и построява модерно оборудвана винарна, като по този начин реализира една своя мечта.

Cirò Bianco Doc на Tenuta Iuzzolini е произведено от местния сорт Греко Бианко, отглеждан в Timpa Bianca, в община Cirò Marina, недалеч от морето. След меко пресоване гроздето се винифицира в стоманени съдове. Резултатът е плодово и ароматно бяло вино с флорални нотки; на небцето то е меко, свежо и живо. Много елегантно всекидневно вино, чудесно за аперитив, както и в съчетaние с риба, морски дарове и зеленчуци.

 

    КУПЕТЕ ТУК   
 
 

 

9. ЗАНДГРУБЕ ГРЮНЕР ВЕЛТЛИНЕР ВАЙНГУТ ВЕС 2022 - СЕГА на -10% (33.21 лв.)

През 2003г. Райнер Вес сбъдва мечтата си да произвежда качествени вина, носещи неговия почерк и името му на етикета, като те са олицетворение на типичността и регионалния характер на Кремстал.

Това сухо бяло вино се произвежда от местния сорт Gruner Veltliner. Сочни костилкови плодове, лимон и типични аромати на бял пипер и билки. Долавя се минерална комплексност от кремък и шушулка ванилия. Много свежо небце с нотки на лимонова извара, джинджифил и праскови. Вино за всяко небце, тъй като е едновременно комплексно и абсолютно очарователно. Прекрасен избор за широка гама от морски и зеленчукови ястия или като аперитив.

 

    КУПЕТЕ ТУК   
 
 


10. ВАЙСЕР БУРГУНДЕР (ПИНО БЛАН) ТРОКЕН 2021 - СЕГА на -10% (35.00 лв.)

От 1663 г. семейство Витман и техните предци са производители на грозде в град Вестхофен, Рейнхесен. Днес Филип Витман управлява имението заедно с родителите си и съпругата си.

Сухо вино от Пино Блан, култивирано по биодинамичен метод, което привлича носа с пикантен аромат на цитрусови плодове и кора от лайм. На небцето се открояват жълти плодове, както и билкова нотка, която се задържа на финала. Елегантното тяло с филигранност, перфектно интегрираната киселинност и добре дозираният дървесен тон ласкаят вкусовите рецептори. Същото се отнася и за фините, сочни плодове и дългия солено-минерален финал.

Отлично с морски дарове, печено свинско или телешко месо.

 

   КУПЕТЕ ТУК