Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Вино за ценители
  4. Château Cavalier – бляскаво розе от сърцето на Прованс

Château Cavalier – бляскаво розе от сърцето на Прованс

25.07.2022
Автор: Seewines Admin

Няма спор за вкусовете, ароматите и цветовете: в Château Cavalier те са неделими. Разположено в най-желаното наименование за произход за розе в света - Côtes de Provence, имението се къпе в контрастираща светлина и сенки, в които розетата сякаш оживяват – гъвкави и елегантни.

Добре дошли в едно възхитително лозе в сърцето на Прованс!  

Château Cavalier сияе в подножието на масива Мур, във Видoбан, в областта Вар. Лозята са на площ от 132 хектара, естествено обградени от гори. Далеч от шума на крайбрежието, вътрешността на Прованс е спокойно, автентично убежище. Усещането за спокойствие контрастира с наситения червен цвят на почвата и именно там се раждат тези изящни розета.  

Cavalier, освен че на френски означава „кавалер“ и „конник“, всъщност е името на потока, който тече през имота. Той допринася за естественото напояване на различните парцели в лозята.

В Château Cavalier гроздето узрява бавно през хладните летни нощи. Прозирната мъгла, която се издига от лозето всяка сутрин, свидетелства за този феномен и придава нереална ефирност и призрачни нюанси на пейзажа рано сутрин. Тогава е последният момент за гроздобер, обикновено гроздето се обира през нощта, защото само така се запазват всички нежни и типични аромати.

Зад прозрачния, бледорозов оттенък вината на Château Cavalier показват своя силен характер. Можем спокойно да наречем розетата на Château Cavalier гастрономически, те са най-добрата украса за всяка маса и подхождат с изключително много ястия. Опитайте ги с богати салати с пушена сьомга, с морски дарове, с риба, с елегантни ястия със сметанови сосове или пък в класическата комбинация – с меко козе сирене от региона на Прованс.

Великолепни вина, които съчетават финес и ароматно богатство, за да изразят пълноценно своята провансалска индивидуалност.

Сертифицирано като Terra Vitis от 2012 г., Château Cavalier се ангажира с устойчиво развитие, където методите на работа са създадени с уважение към човека и околната среда, за по-добро управление на лозята и опазване на естествената среда наоколо.

92/100 Wine Advocate, 2019 vintage

92/100 James Suckling, 2018 vintage

Вижте портфолиото на Seewines от Château Cavalier.