Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Шато Авли Каладок Розе

Шато Авли Каладок Розе 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4830

Красив, нежен и искрящ бледорозов цвят. Фин и ефирен цитрусов нос, с деликатни нотки на ванилия, преливаща към бяла череша и малина. Елегантно и минерално тяло, със свеж цитрусов финал.

Виното е иделано като аперитив в летните слънчеви дни. Перфектно се съчетава със свежи салати с цитрусов дресинг, средиземноморски ястия и морски дарове, както и с леки сирена и десерти с маскарпоне.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест

Сорт

Каладок

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Череша Череша
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Меки сирена Меки сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шато Авли

Шато Авли

Шато Авли, се намира в с. Глушник, Сливенска област. Името произлиза от средновековния град Авли, известен със земеделието и винопроизводството си. Лозята са засадени през 2006 г. като е използван френски посадъчен материал. Разположени са върху 330 дка на два масива (Бозалъка и Рупов дол) в подножието на сливенската планина – на терени с благодатни глинесто-каменисти почви, с южно изложение и отличен въздушен дренаж. Освен благоприятния си тероар, климатични особености и терен, земята е богата на няколко вида камъни, което също допринася за вкусовите качества и специфичния разпознаваем характер на вината. През 2018 г. е направена конверсия на лозята както е и изградено капково напояване и в двата масива. Отглежданите сортове са Каберне Фран, Каберне Совиньон, Мерло, Пино Ноар, Каладок, Сира, Мускат, Пино Гриджо, Гевюрцтраминер и Вионие.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю