Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Оферти
 3. Ексклузивнo от Южна Африка
 4. Радфорд Дейл Винум Гаме Ноар

Радфорд Дейл Винум Гаме Ноар 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5999

Аромати и вкусове на зрели черници и сочна синя слива, свежа и пикантна нотка на пипер и приятна плътност създават вино изживяване, което ще искате да повторите. Усеща се и много приятна и лека соленост, свързана с близостта до океана и гранитните почви. Гаме Ноар е най-важният сорт за Алекс Дейл, собственикът на винарната. Има само 100 декара от този сорт в Южна Африка и това именно са лозята, от които идва този елексир. Каменистите гранитни почви и старите лози охлаждани от морски бриз са елементите, които създават уникално качествено узрял Гаме Ноар, който след това се превръща в гореописаното изкушение във вашата чаша. Пресни колбаси, запечен камембер, пиле на грил, заешко в доматен сос, както и свинско филе на скара само биха увеличили удоволствието от това вино.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Черна череша Черна череша
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Radford Dale

Radford Dale

Във всичко, което правят в Радфорд Дейл, те се стремят да създават вина с индивидуалност абсолютно винаги. Проектът е основан през 1988 година от Бен Радфорд и Алекс Дейл. Те не се страхуват да излизат от нормите и иновативността им ги превръща в пионери при откриването на потенциала на сортовете Шенин Блан, Пино Ноара специално в района на Елгин, Гаме Ноар, както и Шардоне. Гордеят се, че са първите от 20 години насам, които засаждат Гаме Ноар, който става уникален на гранитните почви, а интересните Пинотажи, които правят привличат все повече внимание и впечатляват, както критиците така и вино любителите. Следват устойчиво лозарство и правят вината си с минимална намеса в двете си изби: едната в района Стеленбош, с лозя на гранитните склонове на планината Хелдерберг, гледаща към океана и другата, органично сертифицираната им изба, високо в планинските склонове на по-хладния район Елгин. Ферментациите са спонтанни, само с дивите дрожди. Когато има отлежаване в дъб се предпочитат стари бъчви, които не отдават толкова дървесни аромати и само в редки случаи, малки количества от вината се слагат в нов дъб. Както белите, така и червените обикновено имат сравнително нисък алкохол и високи, но добре балансирани естествени киселини. Тези два фактора оформят разпознаваем стил във вината на Радфорд Дейл, при който основните ключови думи са елегантност, подчертана свежест, безупречен баланс и автентичност

Всички от този производител
Стеленбош

Стеленбош

Стеленбош е най-популярният винен район в Южна Африка. Намира се само на 25 километра източно от Кейп Таун, сравнително близко до Атлантическия океан. Състои се основно от полегати хълмове, които са осеяни с лозя. Редуването на ветровити хълмове с по-хладен климат и защитени от ветровете по-топли долини създават микротероари с разнообразни климатични условия, които са подходящи за различни сортове и различни стилове вина. Районът притежава и уникално разнообразие от над 50 различни вида почви: гранитни и шистови най-вече на хълмистите части и песъкливо глинести в по-равнинните части и долините, като всички тези почви са много благоприятни за отглеждане на лозя и качествено узряване на гроздето, а също и предразполагат към вина с различен характер, дори и от едни и същи сортове. От по-свежи, леки и елегантни към по плътни, наситени и концентрирани вина. Климатът е сравнително топъл с много интензиво слънце до обяд, но има и хладни течения от югоизток, най-вече следобяд от близостта с Атлантическия океан. Каберне Совиньон и Шенин Блан са най-добре изявяващите се сортове от района, като Каберне Совиньонът развива очарователно землисто ухание и минерално усещане на вкус, особено от лози засадени на гранитни почви, а Шенина се получава изключително свеж, изобилен, плодово ароматен и наситен, а и е добре адаптивен, тъй като толерира сушите и горещините, характерни за летата в Стеленбош. Сира, Пти Вердо, Мерло, Шардоне, Совиньон Блан и Ризлинг също даават страхотни вина от този тероар, като специален е Пинотажът, уникален, червен сорт кръстоска между Пино Ноар и Сензо създаден в Южна Африка през 1925 година. Стеленбош е родното място на този сорт и както почвите, така и климатичните и топографски особености са много подходящи за отглеждането му.

Всички вина от този регион
Гаме Ноар

Гаме Ноар

Gamay (Gamay Noir à Jus Blanc изцяло) е червен сорт грозде, който е най-известен с производството на леките, млади и плодови червени вина на Божоле, където по всяка вероятност пристига от Германия в 14 век, след негостоприемното отношение на Бургундия към него. Характерни за Gamay са ароматите на червени череши и ягоди, а когато при винификацията е използван методът на карбоновата мацерация, на преден план излизат нюанси на варени сладкиши и банан. Тази техника най-често се използва за производството на Божоле Нуво - младо вино, представяно в цял свят едновременно винаги в третия четвъртък на ноември. Това леко, полупрозрачно вино принципно е било предназначено за работниците в лозята, но през 70-те и 80-те години на миналия век приковава вниманието на маркетинг-специалистите и търговците на вино, които бързо го превръщат световна сензация. Спорен остава въпросът, дали това не допринася за по-скоро намалената репутация на региона, отколкото за популяризирането му. Абстрахирайки се от Божоле Нуво, Gamay всъщност е може да произведе дълбоки и комплексни вина, с потенциал за отлежаване. Това е и причината за завръщането, на което се радва напоследък. В апелация Божоле са разположени 10 села (cru), най-известните от които са Moulin-à-Vent, Fleurie и Morgon. Вината се винифицират традиционно, често отлежават в дъбови бъчви и най-добрите екземпляри имат потенциал за стареене до 10 години. Гаме се среща и в долината на Лоара, където се използва предимно за приготвяне на розета в наименованията Anjou и Saumur, но понякога влиза и в бленд с Pinot Noir.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю