Пино Ноар Резерва 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0437

Лозята се намират около село Weissenkirchen и се намират около южния бряг на река Дунав. В долината на Wachau рядко се среща Пино Ноар, самото вино е изключително ценно. Всеки винен любител трябва да го опита поне веднъж и да се почувства winique.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Бял пипер Бял пипер
 • Подправки Подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Домейн Вахау

Домейн Вахау

Долината Wachau е в Австрия, западно от Виена, по течението на Дунав. Близо 440 хектара лозя се отглеждат от членовете на този кооператив, което е 30 процента от цялата област Wachau. Тези лозя се намират на стръмни тераси, подсилени със стари каменни стени и са обявени за част от световното културно наследство. Известни имена като Achleiten, Kollmitz, Loibenberg и Tausend-Eimer-Berg са част от лозята на Domäne Wachau и го правят единствената винарска изба с вина от всички най-престижни места в региона. Domäne Wachau се стреми към най-високо качество и като член на асоциацията Vinea Wachau Nobils Districtus произвежда вина от категориите Steinfeder, Federspiel и Smaragd. Гроздето се добива от собствените им лозя и не се допуска закупуването на грозде, мъст или вино извън Wachau. Днес, винарната е един от десетте най-добри производители на бяло вино в Австрия.

Всички от този производител
Вахау

Вахау

Вахау е малък, но важен винен район на река Дунав в Северна Австрия. Един от най-известните и уважавани винарски региони в света, Вахау е известен със своя плътен, Грюнер Велтлинер и богатия, стоманен ризлинг. Грюнер Велтлинер от Вахау е може би най -емблематичният от всички австрийски стилове вино. Пикантни, ароматни и интензивни, тези вина са белязани с пикантни цитрусови нотки и бял пипер. Съседните Кремстал и Камптал са единствените други региони (в Австрия или извън нея), които могат да произвеждат Грюнер Велтлинер по този начин. Термините Steinfeder, Federspiel и Smaragd често се срещат върху бутилки с бяло вино от региона. Тази тристепенна класификация е разработена от производителите в региона като начин за комуникиране на стила на техните вина, извън региона и сорта грозде. Повечето лозя са разположени на стръмни (често терасовидни) склонове над Дунав - естествено слънчево място, където топлите летни температури се стабилизират леко от реката отдолу. Най-ароматните вина идват от лозя, разположени на южни тераси. Стръмните брегове на Вахау могат лесно да бъдат сбъркани с тези на германския Мозел, дори и вината да са различни. Класическият ризлинг от Вахау има по -богат, узрял и по -тропически вкус от аналозите на по -хладния, влажен Мозел. Те имат много повече общо с по -богатите ризлинги от Елзас и Пфалц. Климатът на Вахау и наистина цяла Северна Австрия е повлиян от две драматично различни климатологични зони: студените Източни Алпи на запад и топлата Панонска равнина, която доминира Унгария на изток. Като цяло австрийският климат е определено континентален, с топло лято и студена зима, но по бреговете на Дунав преобладава по -умерен мезоклимат. Видовете почви играят важна роля в лозята Вахау Те са съставени предимно от пясък, чакъл и льос, пренасяни надолу по течението на река Дунав в продължение на много хилядолетия. Присъства и специален вид гнайс, известен като "gföhler", за който се казва, че носи известна минералност на вината

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю