Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Новини
  4. Семейство Fevre

Семейство Fevre

21.12.2023
Автор: Seewines



Семейство FÈVRE е родено преди няколко века в сърцето на лозята на Шабли. Всъщност можем да проследим родословното им дърво от 1745 г. насам. Семейството винаги е работило в лозята.

И двамата са енолози, Натали и Жил работят ръка за ръка и си поделят основните задачи.

Увлечен от работата в лозето, Жил контролира всичко, което се случва в земите на семейството, като се стреми да запази наследството, предавано от поколение на поколение. По този начин налагат устойчив производствен подход, за да ограничат интервенциите в лозето, което позволява на тероара да изрази своята уникалност.

От 2015 г. решават да следват пътя на сертификата HVE (Haute Valeur Environnementale = Имение с високи екологични стойности). Тяхното имение получава сертификат "Имение с високи екологични ценности", ниво 3, не само заради начините на биологично производство, но и заради опазването на околната среда в по-глобален план. Този сертификат, който е най-високото ниво на сертификация според Министерството на земеделието на Франция, оценява всички усилия от създаването от 2004 г. насам.

Семейство Февр са част от Union des Grands Crus de Chablis и участват в развитието на най-добрите домейни в Шабли. UGCC позволява да получават отлична обратна връзка от други домейни и перспективи за постоянно подобряване на качеството на вината.