Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. Georgiev/Milkov - когато тенденциите и традициите вървят ръка за ръкa

Georgiev/Milkov - когато тенденциите и традициите вървят ръка за ръкa

11.03.2020
Автор: Seewines Admin
Двамата енолози обръщат специално внимание на българските сортове Мавруд и Рубин, а от началото на годината смело се насочват към Червен Мискет

През 2014г. Петър Георгиев и Радостин Милков стартират своя съвместен проект. След като натрупват достатъчен опит на различни места по света като САЩ, Нова Зеландия, Китай, Австрия и Малта, двамата приятели започват да работят на българска сцена, като носят много цвят и свежи идеи. Те решават, че е време прекрасните български сортове като Мавруд и Рубин да получат повече признание и внимание, както от широката пубилика, така и от винените експерти.

Двамата дипломирани енолози нямат собствени лозя, но се впускат на пътешествие из винените кътчета на България, за да открият подходящ тероар, който да се превърне в дом за техните вина. След дълги обиколки на Тракийската низина и проверка на редица лозя, стриктният поглед на Петър и Радостин се спира на няколко специално подбрани места. Гроздето за техния ръчнопресован Мавруд и пенливия Pét-Nat произлиза от стари лозя край село Нови Извор, югоизточно от Асеновград. За комплексните червени вина от Рубин, както и за свежото розе Pink Side of Rubin са отговорни лозята край село Брестовица.

През 2020г за първи път под етикета Georgiev/Milkov откриваме бяло вино, и то от изключително интересен сорт – Червен Мискет. Той се отглежда от стари времена по нашите земи, но рядко някой се осмелява да работи с него.

Стилът на Петър и Радостин позволява на всичките им вина да изглеждат по модерен и елегантен начин, който да разкрива красотата на българските сортове и да ни подканя да отпием отново.

1. Red Misket Why Not

Георгиев и Милков създават това вино от стария български сорт - Червен Мискет. Елегантно и нежно бяло вино, което разкрива прекрасни аромати на нос и завладява небцето.

Цена: 19.90 лв.

2. Pink side of Rubin 

Петър Георгиев и Радостин Милков са едни от най-ярките звезди на българския винен небосклон. Вината им впечеляват с изчистения си и изискан стил. Pink side of Rubin е лимитирана серия розе от 100% Рубин.

Цена: 21.90 лв.

3.Pet Nat Funk Mavrud 

Този български Пет-Нат от сорта Мавруд и е произведен по Древния метод, според който виното се бутилира преди завършека на ферментацията. Виното очарова със свежестта си, което го прави чудесен избор за разхлада в топлите месеци.

Цена: 19.90 лв.

4. Рубин Handpressed 

Доста често Петър Георгиев и Радостин Милков са в рубриките ни, като основната причина за това е изключително занаятчийската им работа с местните сортове Мавруд и Рубин. Рубин представен по модерен и елегантен начин, който предизвиква възхищението на тези докоснали се до него.

Цена: 34.00 лв.

5. Мавруд Handpressed - 34.00 лв.

Петър Георгиев и Радостин Милков са имена, които внасят цвят, нови идеи и най-важното - превъзходни вина на българската винена сцена. Мавруд представен по модерен и елегантен начин, който предизвиква възхищението на тези докоснали се до него.

Цена: 34.00 лв.

Вижте още от Селекция на месеца

Seewines - празничен каталог

Seewines - празничен каталог

от Seewines Admin , 14.12.2020
ТОП 10 вина за март

ТОП 10 вина за март

от Seewines Admin , 28.03.2022
ТОП 10 вина за месец май

ТОП 10 вина за месец май

от Seewines Admin , 20.05.2022