1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Брут дьо Кюве Руж Домейн де л'Аржол

Брут дьо Кюве Руж Домейн де л'Аржол 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 3444

Купаж от Мерло и Гренаш идващ от лозя разположени в слънчевата част на Южна Франция. Производството на това вино протича с минимална намеса за максимална автентичност и чистота на плода. Не се използват сулфити по време на винификация, а мацерацията е около 12 дена за извличане на най-характерните нотки от двата сорта.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Черна череша Черна череша
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домен дьо л'Аржол

Домен дьо л'Аржол

Имението Arjolle е основано през 1974 г. от Проспер и Луи-Мари Тейсеренц, а първата им реколта е през 1978 г. През 1982 г. към имението е присъединен и великолепният замък Маргон, разположен на около три километра от Аржол. През 1985 г. към екипа се присъединяват и Чарлз Дъби и Гилем дьо Фозиер, радетели за работа с уважение към природата. По време на пътуване до Калифорния, Луи-Мари развива страст към Зинфандел, което води до засаждането на 1 хектар в общността Pouzolles. Така се ражда необичайното Z на Arjolle: първото вино във Франция, приготвено единствено от сорта Zinfandel. През 2004 г. Франсоа (синът на Луи-Мари) и Рох (синът на Проспер) добавят десет нови хектара лозя - със сортовете Carménère, Muscat Petits-Grains и Viognier. От 2014 г. Саймън (синът на Луи-Мари) и Жофроа дьо Ла Беснардиер също се присъединяват към винения проект.

Всички от този производител
Лангедок-Русийон

Лангедок-Русийон

Лангедок е бил важен център за винопроизводство в продължение на няколко века, като пристанището Сете и връзката с Атлантическия океан през 17 -ти век Canal du Midi осигуряват ключови търговски пътища. Връщайки се назад, има доказателства за римско винопроизводство в района. Руините на винарска изба от първи век се намират близо до Клермон на запад от Монпелие. Средиземноморският климат и изобилната земя с почви, вариращи от скалист пясък до гъста глина, отдавна се смятат за много подходящи за производството на вино. Наследството на Лангедок-Русийон обаче често се пренебрегва в съвременната епоха, тъй като регионът придоби репутация за производство на количество над качество. Днес лицето на виното Лангедок-Русийон е драстично променено. Засадени са по -жизнеспособни сортове грозде, а имена като St Chinian, Faggères, Corbières, Pic St Loup и Terrasses du Larzac са все по -известни сред сомелиерите и любителите на виното - а вината често се предлагат като страхотно съотношение цена-качество във винените листи на най-добрите ресторанти.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю