Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
Совиньон Блан Грасницберг

Совиньон Блан Грасницберг 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1001

Grassnitzberg е един от най-старите лозови масиви собственост на семейство Темент. Засаден през 50-те години, този лозов масив с южно изложение произвежда наситен и качествен плод.

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Сухота
  • Свежест
  • Алкохол

Сорт

Доминиращи аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

  • Зеленчуци Зеленчуци
  • Риба Риба
  • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Вайнгут Темент

Вайнгут Темент

Tement е семейна винарна, разположена на малко планинско плато, от което може да се види, спиращата дъха панорамна гледка към лозята и красивия пейзаж на съседна Словения. Южна Щирия е много известна със своите изключителни бели вина, които представляват 95% от общото производство на винарната. Собствениците на винарната подхождат към работата в лозята с изключително усърдие и ангажираност, които им се отплащат с отглеждането на грозде с отлично качество и голямо винопроизводство. Сред отглежданите сортове са Ризлинг, Совиньон блан, Пино Блан, Траминер и др. Свежите и комплексни бели вина ферментират бавно и по традиционен начин в големи бъчви, докато вината са готови за бутилиране.

Всички от този производител
Абростин

Абростин

Абрустин (Abrostine) е древен и почти изчезнал сорт грозде за червено вино от Тоскана. Днес само един производител, Podere Santa Felicità, прави вино от този сорт. То носи името Sempremai Sorte, символизиращо несигурността на съдбата на Абрустин. Sempremai е съставено от две италиански думи - sempre ("винаги") и mai ("никога"), докато sorte означава "съдба". Сортът чудесно се комбинира с местните тоскански специалитети - pasta alla buttera (паста с пене с италианска наденица и домати), печен патладжан с чесън, както и с отлежал пармезан.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю