Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Арбоа Руж Традисион Домейн Роле

Арбоа Руж Традисион Домейн Роле 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4043

40% Пулсар, 30% Трусо, 30% Пино ноар. Лозята са разположени в Арбоа и Монтини. Почвите са съставени предимно от червени мергели и чакъл.

Ръчно обиране на реколтата, предварително и последващо сортиране. Отлежаване в бъчви поотделно на трите вина в продължение на 12 месеца, за да се запази характерът на всеки сорт грозде, след което се купажира 3 месеца преди бутилиране. Препоръчваме да се пие сега.

Кювето се съчетава добре с филе миньон, печено агнешко с мащерка или по-просто - с традиционната за Жура тарт комте (Comté tart).

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Къпини Къпини
 • Конфитюрени нюанси Конфитюрени нюанси

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Domaine Rolet

Domaine Rolet

Със своите 66 хектара, разположени по най-добрите склонове на AOC Arbois, Côtes du Jura, l'Étoile и Château-Chalon, имението Домейн Роле е вторият по големина независим винопроизводител в Жура. Като перла в короната при тях блести лозето Montesserin, което се намира западно от град Арбоа. Върху варовикови и глинесто-песъчливи почви там ще срещнете всички сортове на Жура: Саванян, Трусо, Пулсар, Пино ноар и Шардоне, отразени в класическите стилове за региона.

Всички от този производител
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

Всички вина от този регион
Пулсар

Пулсар

Червен френски винен сорт грозде от лозарския регион Жура. Името му се използва главно около град Pupillin, но може да се появи на етикетите за вино в целият регион. Докато технически цветът на ципата му е тъмен, тя е и много тънка с ниски количества цветни феноли и произвеждат много бледо оцветени червени вина, дори с продължителна мацерация, но лесно може да се използва и за производство на бели вина. Поради това Poulsard често се смесва с други сортове с тъмна ципа или се използва за производство на леко оцветени розета. Освен това гроздето се използва за приготвяне на бели вина blanc de noir и пенливи кремани. Пулсар се среща почти ексклузивно в Източна Франция, в Жура между Бургундия и Швейцария, където се отглежда от 15-ти век. Поради своята гъвкавост и отличителните си флорални аромати, гроздето някога е било най-широко засажданият сорт грозде в региона, но поради различни лозарски проблеми и променящи се тенденции на пазара, броят му е намалял. Въпреки това,все още е вторият най-широко засаден сорт в Жура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю