Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Ризлинг
 6. Ризлинг "The Courtisan" Уайлд енд Уайлдър

Ризлинг "The Courtisan" Уайлд енд Уайлдър 2018

Изчерпана наличност
Арт.№ 2860

Гроздето идва от едно лозе в южния край на долината, близо до Обърн. Комбинация от зрял плод и много сух сезон, водят до ниски добиви и концентриран вкус. Гроздето се бере в прохладната сутрин и бързо се транспортира до винарната, където леко се смачква и изпраща за пресоване. За Куртизанката се запазва само най-чистия, свободен сок. Виното ферментира при хладна температура, за да запази плодовия профил и готовото вино отлежава на утайката си 2-3 месеца преди бутилиране.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Ризлинг

Доминиращи аромати

 • Пъпеш Пъпеш
 • Петрол Петрол
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Уайлд енд Уайлдър

Уайлд енд Уайлдър

Работейки ръка за ръка с веселата си група от производители, те създават вина с най-високо качество. Страхотни плодове, отгледани от велики хора и направени с много любов от хора, които знаят, че виното е всичко нужно за добрите времена, вкусната храна и създаването на страхотни спомени. Участието във всеки етап от процеса на винопроизводството от пукане на пъпки до бутилка означава, че всяка бутилка от Wild & Wilder е опит, който ще искате да опитате отново. С референтни сортове, под формата на The Character Series, от Adelaide Hills, Langhorne Creek, Barossa Valley и Clare Valley, както и сезонни смеси, Tabula Rasa, в 500ml. бутилки с коронен печат, определено ще намерите нещо, което да ви изкуши.

Всички от този производител
Южна Австралия

Южна Австралия

-

Всички вина от този регион
Ризлинг

Ризлинг

Ризлинг е бял ароматен сорт грозде, което произвежда вино в цялата гама - от ботритизирани сладки (едни от най-добрите в света) до сухи и полусухи вариати, с пленителни аромати на цитруси и костилкови плодове, както и типичния петролен аромат, който в определени тероарни изяви може да доминира чувствително. Родината на Ризлинга може да се каже, че са долините на реките Рейн и Мозел в Германия - сортът харесва по-хладното време. Естествено тук са и основните винени региони на страната (Мозел, Райнхесен, Райнгау, Пфалц). Лозята са разположени по стръмните хълмове, затрудняващи механизираната обработка, затова тук лозарските дейности са основно ръчни. Вината от тези райони са свежи и с ясно изразена киселинност. Ризлингът в Германия обаче съвсем не е основният сорт, всъщност друг е виненият регион, в който този сорт е най-разпространен - и това е Елзас във Франция (или Алзас, както го произнасят французите). За разлика от немския ризлинг, френският е по-наситен и пищен благодарение на спецификата на микроклимата там - планината Вогези предоставя защита от северните ветрове и студове, а слънцето е по-щедро в този по-южен регион. Извън тези държави може би Австрия също се представя с интересен прочит на този често наричан цар на белите сортове, а също и в някои държави от Новия свят се правят успешни опити с него.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю