1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Совиньон блан
 6. Совиньон Блан "Кварц", Кенси, Лоара
 • -25%

Совиньон Блан "Кварц", Кенси, Лоара 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1780

Класически и кристален Совиньон Блан от долината на р.Лоара. Лозовите масиви са разположени в апелацията Quincy. Реколта 2018 е чудесна за Лоара, което благоприятства виното да е с по-плътно тяло и интригуващ характер. Емблематичната минералност на вината от района е ясно осезаема при Quincy Quartz и хармонично се съчетава със свежите цитрусови и тревисти нотки.

Алк. 13.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Зелен пипер Зелен пипер
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домен де Баландор

Домен де Баландор

Domaine des Ballandors разполага с 25 хектара лозя от висококачествен Совиньон Блан в Quincy в долината на река Лоара. Легендата разказва, че гроздето тук е донесено от метоха в Бовoар от монаси от Цистерцианския орден. Засажденията са върху пясъчна почва над сладководни варовици, характерни за региона, които позволяват гроздето да узрява много рано и придават твърди минерални аромати. По-голямата част от плодовете се добиват предимно от стари лози на възраст до 40 години. Не се използва дъб, така че чистотата на Совиньона свети в чашата. Винарната се слави с производството на едни от най-добрите френски вина. Няма съмнение, че в Quincy са едни от най-старите лозя в региона, цитирани още от папа Каликст II през 1120 г.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон Блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон Блан от регион Марлборо е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на совиньона изначално - той е директен, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбец. Типичният класически совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до зелена ябълка и дори езотeричните котешко пико, чимшир и барут.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю