Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Селекция на месеца
  4. ТОП 10 вина за май от Мила Михова

ТОП 10 вина за май от Мила Михова

04.05.2023
Автор: Seewines

Едва ли има изразни средства, с които подобаващо бихме могли да предстваим оперната прима, пътуващия артист и музикант, пленяващата и вдъхновяваща Мила Михова!

Ако все още не сте на етап от живота си, в който вярвате, че можете да бъдете най-добрата версия на себе си и стремежите ви все още не са насочени към това утре да бъдете по-добра своя версия, значи е време да потърсите някоя вдъхновяваща персона, която ще ви провокира да го направите.

Този месец ви срещаме с една такава дама, чиято душевност и интелект са толкова богати, че може да ви провокира да се замислите, да търсите, да преоткривате себе си и важните за вас неща - един от малкото бг артисти успешно работещи у нас и по света - Мила Михова!

Дали през изкувството, през някоя книга или още по-често през някой пост в социалните мрежи, тя е човек вдъхновяващ, развеселяващ, обогатяващ своята аудитория в толкова много аспекти, че дори и не помисляме, че можем да ги изброим.

Онова, което ни свързва обаче с нея е любовта към хубавото вино! Запознахме се с Мила преди време на наше събитие, на което бе гост и Алберто от Феро 13, под секрет ще кажем, че Мила много харесва тяхното просеко The boss. Затова, когато наскоро я поканихме да бъде посланник на новата ни лоялна програма се заговорихме, че би било чудесно тя да сподели своите топ 10 вина. И ето ни тук месец по-късно, за да ви представим любимите 10 на Мила Михова – топ 10 за май! 

...плюс един бонус - нейният любим вермут!

 

 

1. CREMANT DU JURA BLANC COEUR DE CHARDONNAY DOMAINE ROLET - СЕГА на -10% (49,41 лв.)

Напоследък от всички видове пенливо имам най-голяма слабост към креманите, затова стартирам с един изящен креман, който ще бъде съвършен партньор и за следобеден дринк с приятелки, и за лека вечеря, защото се комбинира прекрасно с храна. 

 

 


 

   КУПЕТЕ ТУК   


 

2. ROSALEA SYRAH WRITER'S WINE 2021 - СЕГА на -10% (29,70 лв.)

Харесва ми да откривам нови български изби, които да ме изненадват приятно, затова когато се запознах с вината на Rosalea, бях сигурна, че ще ги включа в селекцията си. Те са млада винарна от Сакар планина с много добър усет за създаване на елегантни вина. Етикетът Writer’s wine има няколко разновидности, моето внимание се спря на превъзходна Сира, която наистина вади на повърхността умението да си играем с думите.





 

   КУПЕТЕ ТУК   



 

3. NERD NERO D’AVOLA FERRO 13 SICILIA DOC - СЕГА на -10% (17,17 лв.)

Избата Ferro 13 има неповторим начин на представяне на вината си, защото не само, че ни подарява изключително интересни вина, създадени в тяхната изба от грозде от цяла Италия, но заедно с тях ни подарява и цяла програма, която да превърне пиенето в комплексно преживяване- сканирайки QR код на етикета получавате комбинация от меню, песен и филм, които са най-подходящи за изпиването на бутилка от техните вина. Nerd е виното алтер его на един от създателите на избата и има характерната плътност и задълбоченост на Nero d'avola. Това е личният ми фаворит от техните вина.





 

   КУПЕТЕ ТУК   
 
 

4. DOMÄNE WACHAU GRUNER VELTLINER VDN 0.500ML 2016 - СЕГА на -10% (52,11 лв.)

Ако е Грюнер велтлинер - да е австрийски. Този е с натурална сладост и естествена киселинност и има много какво да ни даде в съботните пролетни следобеди.










   КУПЕТЕ ТУК   
 

 


5. DOMAINE BERNARD DEFAIX CHABLIS 1ER CRU MONTÉE DE ТONNERRE 2019 - СЕГА на -10% (75,51 лв.)

Няма по-съвършена комбинация по линията земя-море от шабли и стриди, някак си партнират като Джинджър и Фред за небцето. Това шабли е от изба от 1955 година и стъпва на големи традиции, така че слагайте стоманената ръкавица за отваряне на стриди и действайте. 
 

 



 

   КУПЕТЕ ТУК   
 

 

 

6. FLOCS CAVA BRUT ROSE - СЕГА на -10% (23,31 лв.)

Чудесна кава розе за welcome drink. Кавата е испанската братовчедка на просекото, но за разлика от него, тя се прави по технология по-близка до тази на шампанските пенливи брутове с ферментация в бутилка, за това и на вкус се доближава повече до Краля на пенливите напитки.

 

 

 


 

   КУПЕТЕ ТУК   
 

 

7. DALAKOV AND SONS MARSAN, ROUSANNE, VIOGNIER BETTER HALF 2022 - СЕГА на -10% (30,51 лв.)

Вече влезли в сезона на свежите храни и белите вина, нямаше как да не предложа един лежерен компаньон за charcuterie boards с плодове и сирена, както и за паста. Този купаж с Вионие има лек, свеж плодов и цветен вкус. 







 

   КУПЕТЕ ТУК   
 
 

 

8. COLLINE ALBELLE VERMENTINO INBIANCO 2020 - СЕГА на -10% (41,85 лв.)

Италианските бели вина имат своя любимец и той се казва Верментино. Отварям бутилката и мислено съм по хълмовете на Тоскана!

 


 


 

 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

9. DAMIJAN NEKAJ IGT VG 2014 - СЕГА на -10% (71,18 лв.)

Ето един екзотичен оранжев приятел, събрал в себе си характеристиките на любимия ми винен регион в Италия - Фриули Венеция-Джулия, заедно с ароматите на мед, подправки и праскова. Веднага си го представям в комбинация с марокански тажин и кускус с прясна мента. 

 

 

 


 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

10. DRAGOMIR GRAND RESERVE RUBIN & MERLOT & CS 2015 - СЕГА на -10% (99,00 лв.)

Пускам завесата с този абсолютен аристократ на Dragomir, който наистина заслужава аплодисменти за богатия си вкус и не-наподобим характер. Това вино е абсолютен еноложки шедьовър с аромати на кафе и канела, череша и касис и нови main character vibe - от отварянето на бутилката до дъното на втората.

 

 


 

   КУПЕТЕ ТУК   


 

VERMOUTH OLD TRADITIONAL FROM TORINO

Единственото не-винено присъствие в селекцията ми е вермутът на Ferro 13, който е изключително специален. Още когато го дегустрах на представянето на избата в галерията на Seewines, бях сигурна, че искам да го имам не само като екстравагантен диджестив, но и като част от любимото ми негрони.  

 

 




 

   КУПЕТЕ ТУК